A Velencei-tó kapuja projekt támogatói is aláírnak

Velence - Aláírást gyűjtenek azok a lakók, akik szeretnék, ha megépülne a Velence kapuja. Szerintük a városnak szüksége van a tervezett turisztikai beruházásra.

Tribolt Lajos


- A cél az, hogy az önkormányzat érezze, hogy vannak, akik szeretnék, hogy megvalósuljon a Velence Kapuja - mondta hétfőn Vargha Zoltánné azon a megbeszélésen, amelyen a vitatott beruházás támogatói vettek részt.  Szeretnénk a vitát szakmai síkra terelni. Szeretnénk, ha nem csak máshonnan idehozott emberek mondanák el a véleményüket, hanem az itt élők is.
A pályázatot készítő Antal Sándor  egy írásos anyagot osztott szét, amelyben tételesen válaszolt a felmerülő aggályokra. Például arra, hogy a beruházás elzárná a tópartot a velenceiektől. A szabadstrand megmarad, egy nyitott közösségi tér, szolgáltatóház, városközpont épül majd. Megteremtődik 12 munkahely, de a szolgáltatók által további 90 is létrejön. A tervekben szerepel 238 fa, 105 cserje, 178 örökzöld cserje, több mint 1400 díszcserje elültetése.
A strand homokosítását ellenzőknek elmondta, az a strand eredetileg homokos volt. Ezt egyébként megerősítette hozzászólásában Horváth Gy. László  is, aki gyerekkorában még élvezte a füvenyes strandot. Elmondta, nem érti, miért beszélnek egyesek Velence ellen, hiszen a városban most nincs egy olyan kulturált rész, ahova az emberek este szívesen elmennek.  A strandról egyébként az is elhangzott, hogy a homokos kialakítás a legolcsóbb üzemeltetési szempontból. Ez pedig szempont volt a tervezésnél. Ugyanis az egész terület üzemeltetésének költségeit a szolgáltatóház bevételei biztosítják majd. Az 5450 négyzetméternyi hasznos alapterületből 2700 adható majd bérbe, a többi közösségi funkciót lát el. Például körpanorámás házasságkötő terem is helyet kap benne. A tervekben hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer szerepel. Az építmény egyébként 5 méter magas lesz, csak a közepe emelkedik 11,55 méterre, de még az is elmarad a ma ott álló fák magasságától.
A hozzászólók azt fejtegették, hogy a városnak szüksége van egy kulturált területre, szüksége van a fejlesztésre. Többen kifejtették, kár, hogy olyanok is véleményt mondtak a beruházásról, akik nem is ismerik. A jelenlévők aláírásgyűjtésbe kezdtek a beruházás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!