Áll a projekt, feljelentést tesz az önkormányzat a Velencei-tó Kapuja miatt

Velence - Velence képviselő-testülete kedden rendkívüli, zárt ülést tartott, s határozatokat hoztak többek között ismeretlen tettes ellen kezdeményezett feljelentésről is döntve.

Tihanyi Tamás

Mint azt már többször megírtuk,  az utóbbi hetekben leálltak a Velencei-tó Kapuja elnevezésű,  kiemelt európai uniós turisztikai projekt kivitelezési munkálatai. Az ok:  a kivitelezési munkákat korábban közbeszerzés útján elnyert K+K Bau-Profil Zrt. ellen szeptember 13-án felszámolási eljárás indult, ezért a cég az építési munkát felfüggesztette és levonult a munkaterületről.  Az önkormányzat lezárta és  őrizteti az építési területet. A testület október 11-i rendkívüli, zárt ülésén több határozatot hozott a projekt "megmentése" érdekében, s ezekről közleményben tájékoztatták lapunkat.   Velence testülete   mérlegelve a projekt leállításával és folytatásával kapcsolatos települési érdeket , egyértelműen arra az álláspontra jutott, hogy a projekt folytatása, illetve befejezése a  város érdeke. Ennek megvalósítása érdekében a testület  felkérte a polgármestert, hogy az építés folytatásához és befejezéséhez szükséges támogatói egyeztetéseket folytassa le, illetve készítsék elő a folytatáshoz szükséges újabb közbeszerzési eljárást.
 A testület a felszámolás alatt álló K+K Bau-Profil  Zrt.-vel  2010. július 16-án kötött, majd 2011.  augusztus 22-én módosított vállalkozói szerződést felmondja, és egyben benyújtja kötbér- és kártérítési igényét. A képviselők felhatalmazták  a polgármestert, hogy a felmondáshoz kapcsolódó jogi lépéseket, mint például a hitelezői igény bejelentését, haladéktalanul tegye meg. A képviselő-testület a zalaegerszegi cég   felszámolója, a TM-LINE Felszámoló, Gazdasági Tanácsadó ZRt. ügyvezetőjétől kapott előzetes tájékoztatás, valamint a hivatalos értesítőben közzétett K+K Bau-Profil Zrt. tavalyi  mérlegadatai alapján  ismeretlen  tettes ellen  büntető feljelentést tesz az önkormányzati és állami pénzek eltulajdonításának  tárgyában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!