Árvíz-belvíz - Folytatódik az apadás a Körösökön

Folytatódik az apadás a Körösökön, de továbbra is 189 kilométeren van érvényben elsőfokú árvízvédelmi készültség - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kedden az MTI-vel.

MTI

A tájékoztatás szerint a Sebes-Körös és a Berettyó vízállása stagnál, a Hármas-Körös és a Hortobágy-Berettyó vízszintje lassan apad. A folyók mindegyikén elsőfokú a riasztás.
A belvízzel elöntött területek nagysága több napja változatlan, továbbra is 568,9 négyzetkilométer. Az igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszából a réhelyi területen még mindig a legmagasabb készültség van érvényben. Az előző naphoz képest egy szakaszon mérsékelték a másodfokú védelmet, így a térségben már csak hét szakaszon védekeznek másodfok, míg kettőben a legalacsonyabb szinten.
A szivattyútelepek 24 óra alatt négymillió köbméter vizet emeltek át a főbefogadó folyókba és csatornákba, s december eleje óta már több mint 132 millió köbméterre emelkedett az elszivattyúzott víz mennyisége.
Az önkormányzatok közül a vízügyi szervezet működési területén változatlanul 25 településen védekeznek a belterületi elöntések ellen.  
A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napon a Körösök vízrendszerében nem várható csapadék, ugyanakkor a levegő hőmérséklete tovább melegszik, azaz olvadás várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!