Az enyingi garázdák a Cozma-gyilkosságnál is jelen voltak?

<b>FMH</b> - A szombat éjjeli, enyingi történések kapcsán öt ember előzetes letartóztatását tartotta megalapozottnak a bíróság. Időközben kiderült, a garázdasággal gyanúsítottak közül hatan a veszprémi Patrióta bárban is jelen voltak Cozma meggyilkolásának éjszakáján.

Kovalcsik Katalin

A szombat éjjeli, enyingi  benzinkúti történések miatt őrizetbe vett emberek  közül hét őrizetes előzetes letartóztatására tett indítványt a rendőrség.  A beterjesztett  indítványok közül öt gyanúsított esetében tartotta megalapozottnak a bíróság az előzetes letartóztatást.
A döntés nem jogerős, ellene a gyanúsítottak és védőik azonnal fellebeztek. Egy őrizetes esetében a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el,   ebben az esetben nem találták megalapozottnak az előzetes letartóztatást. A hetedik őrizetbe vett  szabadult,     vele szemben semmilyen kényszerintézkedést nem tartott megalapozottnak a bíróság.  
Az ügyész ez utóbbi őrizetes ügyében nyújtott be fellebezést. A fellebezéseket  zárt ülésen három tagból álló tanács  tárgyalja és hozza meg a döntéseket.   

 A szombaton őrizetbe vett tizenegy ember  közül négyen szabadlábon vannak, úgy védekeznek.

Rendőrségi információk szerint az Enyingen őrizetbe vett gyanúsítottak közül hatan a veszprémi szórakozóhelyen is ott voltak, amikor a kézilabdázókat megtámadták. 

A fővárosban kedden a rendőrség őrizetbe vette P. Gábort, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze volt a Veszprémben bekövetkezett tragédiához. Ő a gyilkossági ügy negyedik gyanúsítottja.


A Cozma-gyilkosságról ide kattintva olvashat részleteket!

Ha ide kattint, megrendelheti a Cozma emlékére készült CD-t!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!