Brutális: felgyújtották a nagypapát - láncvágóval támadtak rá

Székesfehérvár - Ercsi otthonában az unokája, annak felesége és a férfi féltestvére végzett a 71 éves nagypapával még 2007 júniusában. A Fejér Megyei Bíróságon hétfőn kezdődött a per.

Kovalcsik Katalin

A vád  a három ember ellen - a harmadrendű vádlott fiatalkorú - előre  kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette. A Fejér Megyei Bíróságon kezdődött a tárgyalás, ahol először az I. rendű vádlottat hallgatta meg a bíróság, aki írásos vallomást tett, de bűnösségét nem ismerte el. Felesége nem tett vallomást, a nyomozás során keletkezett jegyzőkönyvekből olvasták fel egymásnak ellentmondó vallomásait. Az egyik szerint az asszony fojtogatta a nagypapát, a férje a láncvágóval kétszer, háromszor, majd hogy biztosak legyenek  a halálában, még háromszor verte fejbe a 71 éves embert. Ezután fóliába, pokrócba csomagolták, átkötötték madzaggal, vontatókötélell, betették a  Zsigulijuk  csomagtartójába, majd egy Nógrád megyei elhagyott bányában felgyújtották. Egy másik verzió szerint az idős embert az unokája és annak féltestvére ölte meg. Először áramot vezettek a lakása  ajtajának kilincsébe, de ez hatástalan volt, így  bementek és némi vita után végeztek az idős emberrel. Eszerint a vallomás szerint is elégették. A III. rendű vádlott vallomását még nem hallotta a bíróság, arra később kerül sor.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!