Brutális gyilkosság: egy férfi családtagjait mészárolta le Kulcson (videóval!)

Négy ember halt meg és három megsebesült pénteken délelőtt egy családi drámában Kulcson. A gyilkos egy karddal ölt, a rendőrség és a kommandósok nagy erőkkel keresték, s hamarosan elfogták.

MTI

09:36 A kulcsi gyilkosság gyanúsítottjának a szobájában nagy mennyiségű nyugtatót, altatót és egyéb hallucinogén hatású gyógyszert, illetve ismeretlen összetételű tablettákat találtak - a Blikk információi szerint. Azt még csak találgatni lehet, hogy drogok hatása alatt állt-e a gyilkosságsorozat elkövetésekor.

22:37 Őrizetbe vették a négy ember megölésével gyanúsított kulcsi férfit és kezdeményezik előzetes letartóztatását - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek este.

Németh-Kész Mónika elmondta, hogy  a 24 éves férfit négy rendbeli befejezett és három rendbeli kísérleti szakban maradt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.
A szóvivő tájékoztatása szerint a férfi Székesfehérváron, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán történt több órás kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. A rendőrök ezt követően bűnügyi őrizetbe vették és előzetes letartóztatását kezdeményezik.
A bűntett részleteiről szombaton várható tájékoztató - tette hozzá Németh-Kész Mónika.

20:37 A négy ember megölésével gyanúsított kulcsi férfi sérülései könnyebbnek bizonyultak, így az ellátását követően átszállították őt a rendőrségre, ahol a kihallgatása jelenleg is tart - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője péntek este az MTI-vel.

Garamvölgyi László elmondta: a férfit az elfogását követően a dunaújvárosi kórházba szállították. Ott a könnyű sérüléseit ellátták, majd a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra vitték, ahol azonnal megkezdték a kihallgatását.
A férfi kihallgatása, valamint Kulcson a rendőrségi helyszínelés jelenleg is tart. Az ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz - tette hozzá a szóvivő.

19:35
H-ékat senki nem ismeri. Legalábbis a megkérdezett kulcsiak nem. Csak annyit tudnak róluk, hogy az építési vállalkozó évekkel ezelőtt első rendű vádlottja volt a lakásépítésekhez igényelhető szociálpolitikai támogatásokkal kapcsolatos csalássorozatnak, amiért el is ítélték, sőt, a büntetését is letöltötte.

Korábban, még az ügye előtt, alapítója és egyik aktív tagja volt a Kulcsi Baráti Kör Egyesületnek, de idővel onnan is elmaradt.

- Itt éltek Kulcson, de nem közöttünk - mondja Mészáros István, aki a Sport büfé teraszán kevergeti kávéját. Közben mellettünk, az aszfaltos sportpályán már sorakoznak a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ autói, rohamsisakos, golyóálló-mellényes, géppisztolyos kommandósok terelik a sajtósok hadát, közben mi próbálunk magyarázatot találni...

Próbáljuk a kevés mozaikot összerakni, hogy közelebb jussunk az indítékhoz: mi vezethetett a borzalmas vérengzéshez, mitől kattant be a kisebbik H. fiú? Aki, Mészáros István szerint, nemhogy agresszívnak, de még csak indulatosnak sem tűnt soha, ha valahol összefutottak.

19:07 Az MTI úgy tudja, hogy az elkövetőt ma este hallgatja ki a rendőrség.

18:44 Videót adott ki a tettes elfogásáról a TEK


18:37 Megoperálták azt a nőt, akit a kulcsi családi tragédia helyszínéről vittek a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba, állapota stabil - mondta az intézmény orvos igazgatója péntek délután. Parrag József szerint a 30-40 éves nőnek több sérülése volt, közülük az egyik életveszélyes lehetett volna, ha nem avatkoznak be időben az orvosok.


17:56 Bővebben az elfogás körülményeiről

A gyanúsítottat az elfogás helyszínéről a község focipályájára vitték a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei, ahol  szállító autóba tették. Hajdu János nyilatkozott. A sportpályán a TEK fegyveres kommandósai fogták közre azt a mikrobuszt, amelyben a családtagjai lemészárlásával gyanúsítható H. Csanád Jutast odaszállították. Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ  főigazgatója nyilatkozott az elfogásról, elmondta:

- A sajnálatos események bekövetkezése után pontosan azt történt, ami az utóbbi időben tapasztalható volt a rendőrség és a terrorelhárítók közös akciói során. A  TEK elsőként érkeztek a helyszínre, ahol a   helyi rendőri erők addigra jól és szakszerűen lezárták a területet.

Hajdu szerint körülbelül 40-50 kommandósuk dolgozott a helyszínen, ahol egyeztetés után azonnal megkezdődött a kutatás és ellenőrzés  azon a területen, amelyet lehetséges menekülési útvonalként meghatároztak.  Két elfogó, kereső kutya volt a segítségükre. Fél órán belül az egyik kutya jelzett,  ment egy kört, a  tetthelytől keletre,  a Duna felé levezető lejtőn.

Az ott dolgozó műveleti egység hamarosan megtalálta a férfit, aki egy bozót alatt feküdt, ellenállást nem tanúsított, menekülni nem is próbált - folytatta Hajdu János.  - A gyanúsítottnak nem életveszélyes, de komoly vágás volt a karján, ezért innen a kórházba szállítjuk, ahol összevarrják a sebét. Majd utána valószínűleg a kapitányságon lesz a kihallgatás.

Hajdu szerint nem tudni, hogy a helyszínen, a   dulakodásnál sérült meg a férfi, vagy a menekülés közben.  Elfogásakor egy kard és egy kés volt nála, amit az elkövetésnél használhatott. Tette elkövetésének okáról nem mondott semmit TEK-eseknek.

16:00 A dh-online információ szerint a gyanúsítottat kórházi ellátsa után a rendőrség kihallgatja, őrizetbe veszi a férfit, majd 72 óra elteltével, vasárnap dönthet a bíróság az előzetes letartóztatásáról.

15:50 Nincsenek életveszélyes sérülései a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházba szállított sérültnek, akit nyílt töréssel, vágási sérülésekkel szállítottak be. A középkorú férfi műtéteken esett át.

15:37 A France 24 és a BBC is beszámolt az esetről, a "macsétás támadásról". Részletek: itt!

14:53 Képgaléria - ide kattintva!

 

13.50 Információink szerint a gyanúsított komolyabb sérülést szenvedett a támadás során, így először a dunaújvárosi kórházva viszik, majd a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, kihallgatásra.

Videó a gyanúsított elszállításáról itt:

13.30 A TEK munkatársai a település közelében, egy mocsaras területen, egy bokor alá bújva fogták el a férfit, akit sérülései miatt ellátásra kórházba szállítottak. A feltételezett elkövető fejére csuklyát húztak, úgy szállították el a helyszínről.

 

 R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő közölte: a feltételezett elkövető, H. Csanád Jutas elfogásakor nem tanúsított ellenállást. Elfogását követően a férfit előállították. A további nyomozási cselekmények folyamatban vannak. Részletekről később számol be a rendőrség.

13.00 Életveszélyes állapotban van és hamarosan megműtik a tragédia egyik sérültjét, akit mentőhelikopterrel szállítottak a budapesti Honvédkórházba - tudta meg az MTI a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletesétől.

A támadás másik két sebesültjét ellátó székesfehérvári és dunaújvárosi kórház későbbre ígért tájékoztatást a sérültek állapotáról.

 

12.40 Tudomásunk szerint a feltételezett elkövető amellett, hogy megölte apját, bátyját és nagyszüleit, megsebesítette anyját, nővérét és annak barátját. Utóbbi volt az, aki értesítette a hatóságokat az esetről.
A helyszínre várják Hajdu Jánost, a TEK főigazgatóját.

12.30 Helyszíni információink szerint 10 perccel ezelőtt elfogták a feltételezett elkövetőt, az egyik családtagot. A sérültek még nincsenek kihallgatható állapotban. Az akcióban tudomásunk szerint 300 rendőr, kommandós vett részt.

 

 

12.20 A helyszínen tartott sajtótájékoztatót Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője. Elmondta: a gyanúsított megölte bátyját, apját és nagyszüleit. Ezután elmenekült a helyszínről, közben pedig még azt is megszúrta, aki a bejelentést tette a rendőrségre.
A feltételezett tettest nagy erőkkel keresi a vízi rendőrség, a kommandósok és helikoptert is bevetnek.
A férfi egy nagyméretű karddal gyilkolt - hangzott el a tájékoztatót. Garamvölgyi László hozzátette: nem üzleti leszámolás, hanem vélhetően családi vita a gyilkosság oka. Az elkövetés módját "brutálisnak" minősítette, mert minden sérültön több vágott és szúrt seb volt.
Az elfogott férfi nem büntetett előéletű.

A rendőrségi szóvivő kitért arra, hogy 135 készenléti rendőr és a Duna közelsége miatt a vízirendészet egységei is részt vettek a környék átvizsgálásában, az elkövető felkutatásában.

12.10 R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő délben hivatalos közleményt adott ki: egy bejelentés nyomán egy családi házas ingatlanban négy halottat és három súlyos sérültet találtak a kiérkező járőrök. Részletekről később számol be a rendőrség. A rendőrség ugyanakkor cáfolja azon értesüléseket, miszerint az ingatlanon túszejtés történt.
A szóvivő közölte a feltételezett elkövető személyét is, aki H. Csanád Jutas.

12.00 Lapunk információi szerint a négy halott közül ketten a nagyszülők lehettek, rajtuk kívül egy középkorú és egy fiatal férfi hunyt el. A tragédia úgy derült ki, hogy az egyik áldozat - tudomásunk szerint - sebesülten, véresen rohant le a szomszédhoz segítséget kérni.
A TEK kommandósai több autóval érkeztek meg a  helyszínre, a Hegyalja utcát mindkét végén lezárták, a családi házat nem lehet megközelíteni. Fokozott a médiajelenlét is.

Négy ember halt meg

11.20 Négy ember halt meg, három súlyosan megsérült a Fejér megyei Kulcson péntek délelőtt történt tragédiában - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.
Győrfi Pál sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy a sérülést és a halált karddal okozták, így arról sem beszélt, hogy vágott, vagy szúrt sérüléseket szenvedtek a sértettek.
A szóvivő elmondta: a Fejér megyei településre riasztott mentők a helyszínen több sérültet találtak, közülük négy olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy csak a halál beálltát tudták megállapítani.
A halottak között egy idősebb nő, egy idősebb és egy középkorú férfi, valamint egy fiatalember volt - mondta. 
Közlése szerint a helyszínre három mentőautót és egy mentőhelikoptert is riasztottak. A mentőhelikopter egy életveszélyes sérültet a budapesti Honvédkórházba szállított, a másik két sérültet rohamkocsival a székesfehérvári, illetve a dunaújvárosi kórházba vitték.

10.40 Kulcs község polgármesterének feltételezései sincsenek arról, milyen okok vezethettek a településen pénteken történt gyilkossághoz; a helyszínre érkezett független polgármester, Kiss Csaba az MTI-nek azt mondta, hogy a tragédia által érintett család "átlagos" família.
A község vezetőjének beszámolója szerint azt látta, hogy a helyszínről két embert vittek el a mentők, de azt nem tudja, felnőttekről vagy gyerekekről van-e szó.

11:37 Információink szerint az elkövetőt most a Duna-parton keresik. Értesüléseink szerint egy helybéli vállalkozó családjában történt a tragédia.

11:29 Az első mentőautót az ottlakók 9 óra körül látták, mentőhelikopter is leszállt a közelben. A faluban több pletyka is kering, miszerint a húsz év körüli fiatalember megölte apját, anyját, testvérét, nagyapját, majd elbarikádozta magát. A házban heten voltak a falubeliek szerint. A lapunknak nyilatkozók szerint a kiérkező kommandósok már le is lőtték az ámokfutót, ám ezt ezidáig senki nem erősítette meg.

11:07 Kulcs község polgármesterének feltételezései sincsenek arról, milyen okok vezethettek a településen pénteken történt gyilkossághoz; a helyszínre érkezett független polgármester, Kiss Csaba az MTI-nek azt mondta, hogy a tragédia által érintett család "átlagos" família.
A község vezetőjének beszámolója szerint azt látta, hogy a helyszínről két embert vittek el a mentők, de azt nem tudja, felnőttekről vagy gyerekekről van-e szó.

Sajtóinformációk szerint hét embert szurkált meg egy ámokfutó a Kulcson, négyen meghaltak, hárman életveszélyesen megsebesültek.
Úgy tudni, hogy a húszéves ámokfutó túszokat is ejtett és elbarikádozta magát.

10:21 Családi tragédia történhetett

Kinter Gyula, a kulcsi polgárőr egyesület elnöke azt mondta: feltehetően családi tragédia történt a kora délelőtti órákban. A polgárőrök úgy tudják, hogy a falu domboldalánál lévő családi házban, a Hegyalja úton egy karddal mészárolták le az embereket.

Közlése szerint a mentők eddig két életveszélyes sérültet vittek el a házból, de az épületben még mentősök dolgoznak, zajlik a rendőrségi helyszínelés. Az utcában több mentőautó, tűzoltóautó és egy mentőhelikopter is várakozik, a házhoz vezető utat a rendőrség lezárta.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika egyelőre nem adott bővebb felvilágosítást.

A TEK is a helyszínre megy

A Terrorelhárítási Központ (TEK) készültségi szolgálata úton van a  Fejér megyei Kulcs településre.

Hajdu János, a TEK főigazgatója az MTI-nek elmondta azt is, hogy a terrorelhárítók mindenben együttműködnek a rendőrséggel és folyamatosan gyűjtik az információkat.
Az MTI úgy tudja, a TEK azért vonul a helyszínre, mert a támadó néhány embert még fogva tart a családi házban, ahol a gyilkosság történt.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek péntek délelőtt csak annyit tudott megerősíteni, hogy több ember meghalt és többen életveszélyesen is megsérültek. R. Szabó Ágnes közölte: a megyei rendőrség a helyszínről ad később tájékoztatást a sajtónak.

 

Szerzők: Anda Fábián - Bokros Judit - Körmendi Erzsébet - Munkácsi Imre, MTI

 

OLDALTÖRÉS: Családirtások Magyarországon 2007 óta

Családirtások Magyarországon 2007 óta

Családirtások Magyarországon 2007 óta

Családirtások Magyarországon 2007 óta

2007. február 13. - Kisbaltával szabdalta halálra feleségét és két gyermekét egy 45 éves férfi a Borsod megyei Alsószuhán.

2007. július 1. - Debrecenben egy nő kidobta két kiskorú gyermekét egy panelház nyolcadik emeletéről, majd a gyerekek után ugrott, mindhárman életüket vesztették. A tragédiát megelőzően a nő összeveszett férjével.

2008. január 7. - Egy dühöngő férfi a Fejér megyei Nagyvenyimen olyan súlyosan bántalmazta édesanyját, hogy az belehalt sérüléseibe. Az elkövető édesapjának is súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott, majd magában is kárt tett. A férfi pszichiátriai kezelés alatt állt.

2008. január 8. - A Vas megyei Rátót községben egy 53 éves nő késsel megölte 12 éves lányát és 76 éves édesanyját, majd öngyilkos lett.

2008. január 21. - Szekszárdon egy férfi megfojtotta 16 éves fiát, majd felakasztotta önmagát.

2009. március 14. - A Veszprém megyei Ajka-Bakonygyepesen egy 48 éves férfi halálra szúrta 15 éves nevelt fiát, 37 éves élettársának pedig életveszélyes sérüléseket okozott. A tettes a tragédia helyszínéről elmenekülve magával vitte ötéves, szintén megsérült kislányát, akit átadott rokonainak.

2010. március 15. - A Győr-Sopron megyei Tényőn egy férfi előbb a feleségét, majd két kislányát ölte meg baltával, magát előbb késsel sebezte meg, végül láncfűrésszel vágta el a saját nyakát. A tettes pszichiátriai kezelés alatt állt.

2010. augusztus 19. - A Komárom-Esztergom megyei Ácson egy 28 éves férfi megölte 27 éves élettársát és annak két kiskorú gyermekét, majd magával is végzett. A bűncselekményt valószínűleg a megromlott élettársi kapcsolat és az anyagi nehézségek miatt követhette el a férfi, aki elmeorvosi kezelés alatt állt.

2011. július 19. - A Pest megyei Valkón egy 27 éves férfi több késszúrással megölte édesanyját, nagyanyját és barátnőjét, majd magával is végzett.

2011. július 19. - A Bajához tartozó Mártonszálláson egy 47 éves asszony gyógyszerrel megmérgezte örökbe fogadott lányát és két nevelt fiát, s magával is végezni akart. A 10 éves kislány meghalt, a két kisfiú kihányta a gyógyszereket, s az elkövető nő is életben maradt.

2012. március 19. - Tatabányán feltehetően kábítószer hatása alatt állt az a 21 éves férfi, aki lakásukban egy késsel és egy húsvágó bárddal megölte az édesanyját, majd apjára is rátámadt, tettének elkövetése után pedig kivetette magát a szomszédos ház tízedik emeletéről és szörnyethalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!