Cozma-ügy: Sz. Iván tagadta, hogy létezne enyingi bűnbanda

Veszprém - A nyomozás szempontjából nem helyezi új megvilágításba az eddig megismerteket Sz. Ivánnal, a Cozma-ügy gyilkosság gyanúsítottjával készítette interjú.

Halmos György

Ezt Váradi Piroska, a megyei főkapitányság szóvivője nyilatkozta a Napló érdeklődésére annak kapcsán, hogy a Sz. Iván nyilatkozott az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorának. A riportban Sz. Iván arról beszélt, hogy eddig még nem volt elítélve, és nem volt börtönben, azt mondta: egy társasággal éppen sógora születésnapját ünnepelték, így kötöttek ki a veszprémi diszkóban: "..azt vettem észre, hogy Győző közelebb lép hozzám és mondja, hogy őt figyeli az a magas srác. És rámutatott, most már tudom a nevét, Cozmára. Én ránéztem Cozmára, hogy ki ez a magas ember és láttam, hogy csókolózik a barátnőjével és ... Győzőt nézi" - mondta a riporternek Sz. Iván. A gyanúsított védőügyvédje végig jelent volt a beszélgetés alatt, Sz. Iván több alkalommal is hozzászólt. (A férfi azért bujkált, mert félt a rendőrségtől, ugyanis korábban meggyanúsították, mint később kiderült, alaptalanul, a Prikkel-házaspár meggyilkolásával – hangzott el.) A gyanúsított szerint ezután már minden nagyon gyorsan történt. Kitört a verekedés, repültek a székek és törtek az üvegek. A tömeg kifelé menekült, Sz. Iván pedig megkereste a többi társát, és ők is az utcára mentek. Akkor látta meg, hogy Marian Cozma a földön, az út közepén fekszik. Sz. Iván tagadta azt is, hogy létezne enyingi-bűnbanda, azt szerinte a „veszprémi rendőrség fújta fel ennyire.”

További részletek: naplo-online.hu

Cikkeink a témában itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!