Egy szerb autót is megdobáltak - kamera rögzítette az enyingi balhét

<b>Enying</b> - Az enyingi benzinkúton szombat éjszaka elszabadultak az indulatok, az ott tartozkodó csoport tagjai a benzinkúti boltból származó italokkal dobálták meg az időközben oda érkező gépkocsikat. Az esetet egy tévés kamera is rögzítette...

feol.hu

Február 14-én este 19 óra 30 perckor futott be a jelzés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére, miszerint Enyingen, az AGIP benzinkúton egy 15-20 főből álló társaságot ismeretlen személyek megtámadtak.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy az este folyamán kb. hat-hét gépkocsival látogatott el egy társaság az enyingi AGIP benzinkútra. A  benzinkútra aztán újabb autók érkeztek. Az említett társaság tagjai azt állították, az ismeretlenek támadólag léptek fel velük szemben, ezért ők védekezni kezdtek - közölte a rendőrség. 


A rendőrök ellepték Enyinget                  Fotó: Pati-Nagy Bence

A történteket azonban rögzítette egy tv stáb, akik mással kapcsolatban éppen forgatni voltak a Fejér megyei településen. ( A felvételek rövid részletét a Hír tv már bemutatta, ide kattintva megnézhetik.) A felvételeket a Fejér megyei nyomozók lefoglalták, amely alapján kiderült, hogy a benzinkúton tartózkodó társaságot senki nem támadta meg. Sőt.

Az oda érkező mintegy hat-hét gépkocsi egyszerűen csak megállt a töltőállomáson. Az ott tartózkodó személyek azonban a benzinkút shopjából különböző italokat kezdtek el az oda érkező gépkocsik felé dobálni. Az autóban tartózkodó személyek ekkor menekülőre fogták, és távoztak a helyszínről. 

Személyi sérülés nem történt, de arról egyelőre információval nem rendelkezünk, hogy a gépkocsik rongálódtak-e a bűncselekmény során, mert a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon a sértettek ez idáig nem jelentkeztek - tette hozzá a rendőrség szóvivője.

A lefoglalt felvételek alapján a Fejér megyei nyomozóknak sikerült rekonstruálni az eseményeket, és beazonosítani az elkövetőket. Eddig hét férfit állítottak elő a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon. Velük szemben csoportos garázdaság bűntett elkövetése miatt indult meg a büntetőeljárás. Jelenleg mindegyikük bűnügyi őrizetben van. Az üggyel kapcsolatban további személyek előállítása várható.    

A csoportos garázdasággal kapcsolatban elterjedt a hír, miszerint a másodjára érkezett gépkocsikban szerbek ültek. Az MTI érdeklődésére a rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a tévéfelvételeken látszik, hogy az egyik kocsi szerb rendszámú volt, de hogy utasai milyen állampolgárságúak voltak, arról még nincs információja a rendőrségnek. (MTI)

A helyszínen vasárnap délután a rendőrség  megerősítette a jelenlétet annak kapcsán, hogy aznap rendezték az MKB Veszprém kézilabda-mérkőzését Veszprémben. A rendőrség a szombat esti események után nagy erőkkel vonult fel Enyingen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!