Éjszakai járőrözés az árvízkárosultak házainál

FMH - A vasárnapi délutáni felhőszakadás, jégeső következményei nem csak a tűzoltóknak adtak munkát a megyében, hanem a rendőrök is éjszakába nyúlóan dolgoztak.

feol.hu

A Móri és a Sárbogárdi Rendőrkapitányság illetékességi területén útlezárásnál, kitelepítésnél, értékőrzésnél kellett a kollégáknak segédkezni - közölte R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Délután öt óra előtt pár perccel a 64-es főút Mezőszilas és Igar közötti szakaszáról sárátfolyásról érkezett bejelentés. A települések szerencsére nem voltak veszélyben, a forgalmat azonban szükséges volt lassítani mindaddig, amíg a közútkezelő szakemberei meg nem tisztították az adott szakaszt.

Nem sokkal ezután útlezárás vált szükségessé Mór és Pusztavám között a 8127-es összekötő úton. Az 5-9. kilométer szelvények között a Vértesből lezúduló víz hömpölygött át a 8-as kilométerszelvénynél, úgy száz méter hosszan. A körülbelül húsz centiméter magas vizet, mintegy tíz centiméter vastag sár kísérte. Szerencsére személyi sérülést nem történt, az átmenők rövid kerülőt voltak kénytelenek tenni. Éjjel tizenegyig tartott a terelés.

Este fél nyolckor a 63-as főútról érkezett hír sárátfolyásról - folytatta R. Szabó Ágnes. - Cece és Vajta között lassítani kellett a forgalmat, hogy a közutasok dolgozni tudjanak a tisztításon. Házak itt sem kerültek veszélybe. Egy órával később Igar-Vám területéről érkeztek aggasztó hírek. A települést elöntötte a víz, a Kossuth utcából a tűzoltók menteni kezdték az ott lakókat. A falu mintegy 50 lakóházát öntötte el az akár 120 cm magas víz. Éjjel tizenegy órára sikerült kitisztítani a vízelvezető árkot, de ezután is 25 ház maradt a víz alatt. A bent lakókat ideiglenesen a művelődési házba telepítették ki. A rendőrök csónakokon járőröztek az üresen maradt házak vagyonvédelme érdekében.

Az árvíz miatt lezárt utakról ide kattintva tájékozódhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!