Elképesztő: kispórolták a minőségi anyagot a színházfelújításkor!

FMH - A Vörösmarty Színház napi működését is veszélyeztetik azok a kivitelezési hibák, amelyek garanciális kijavítását egyelőre hiába kéri a kivitelezőtől az önkormányzat. A céget ugyanis felszámolják.

Kocsis Noémi


A csillogó külső nagy hibákat takar
Fotó: FMH-archív

Bóka Viktor jegyző és a várost ebben a szövevényes ügyben képviselő ügyvéd, Paulikovics Péter csütörtökön közös sajtótájékoztatójukon ismertették a fejleményeket. Néhány napja ugyanis választmányi összejövetelt kezdeményeztek a Vörösmarty Színházat is kivitelező cég, a Baucont Zrt. hitelezői. A Budapesten megtartott gyűlésre a nyilvántartásba vett nyolcvan hitelezőből csak húszan jelentek meg, a fehérvári önkormányzat csak egy véletlen folytán értesült róla, meghívót ugyanis ők sem kaptak. Egy, a hitelezői érdekképviseletben hatékonyabban fellépő választmány tényleges megalakulásához a hitelezői kör egyharmada szükséges lett volna, elképzelhető, hogy ezért is nem volt hivatalos teljes körben a meghívás  - véli Fehérvár jegyzője.
- Már a színház átadásától és azóta is számtalan kivitelezési hibáról tudunk, amelyek az intézmény napi működését veszélyeztetik - foglalta össze a közelmúltat Bóka Viktor. Az általuk készíttetett szakértői vélemény szerint nettó 440 milliós kárigénnyel lépnek fel, a hibák többsége részben a tényleges műszaki tartalom megkérdőjelezhetősége miatt jelentkezhetett, magyarán: a kivitelező kispórolta a színházból a megjelölt minőségi anyagokat.


- Kifogással éltünk a Fővárosi Bíróságnál, a felszámoló ugyanis éppen az általunk benyújtott kárigény egy százalékát, 4 és fél millió forintot tart reálisnak. Nehezményezzük, hogy a felszámoló által elfogadott műszaki szakértő éppen a felszámolás alatt álló kivitelező jelenlegi vezérigazgatója, így szakvéleménye enyhén szólva is elfogadhatatlan  - fogalmazta meg Paulikovics Péter. A város a jövő hétre várja a bírósági állásfoglalást, a következő lépéseket - akár büntetőfeljelentést is - ehhez igazítanak. A cég egyébként 82 hitelezőjének tartozik, ám a vezérigazgató az általa megadott telefonok egyikén senki sem jelentkezik, míg a másik szám már nem is létezik. Az ügyre még visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!