Elkezdték a vörösiszappal szennyezett házak bontását Devecserben

Recsegve, ropogva dőlt össze a város legrégibb része, amit legelőször ért el a vörösiszap-áradat. A munkálatok mögött néhány utcával még emberek laknak az iszapos házakban, néhányuk ki sem akar menni onnan.

Napló Online

 

A fagyos reggelen varjúkárogás köszöntötte az újságírókat a devecseri kastélykert mellett, a bontási hangulat "zenei aláfestője" meg is ragadta néhány kolléga figyelmét, együtt filmezték a fekete madarakat és a bontást. De előtte még dr. Szaló Péter területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár ismertette a bontás előzményeit, úgy mint: a katasztrófa első napjaiban építészek mérték fel, milyen károk estek az épületekben, alkalmasak-e azok emberi lakhatásra, hányat kell elbontani, stb. Alapos mérlegelés után jutottak arra, hogy Devecserben 262 házat jelöltek ki bontásra, s ahogy arról már korábban beszámoltunk, 19 tömbre osztva, körzetenként teszik őket a földdel egyelővé. A törmelék, az iszapos anyagok a MAL Zrt. tározójába kerülnek.

Beszámoló, fotók a bontásról itt, a Napló honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!