Épül a Velencei-tó kapuja, háborús állapotok a tóparton

Velence - Egy ideje dolgoznak a kivitelezők a Velencei-tó kapuja projekt megvalósításán. Az úgynevezett Ezüst parkolóba álmodott turisztikai fogadóhely jövőre készül el.

Kovalcsik Katalin


A Velencei-tó kapuja beruházásának az első ütemébe tartozott a Fehér Háztól a fürdő irányába a partfal-  és a járdaépítés, valamint a játszótér alapjainak a lerakása. Gyakorlatilag mindkettő a befejezéséhez közeledik. A  második ütemben kapott helyet a teljes beruházás minden eleme. A vállalások, a tervek és a  nyertes pályázat szerint   a jövő év július vége a teljes komplett átadási határidő.
- Szoros a határidő, magas a talajvíz, a tó vízszintje, nincs könnyű dolga az építőknek - mondta Oláhné Surányi Ágnes polgármester asszony. 
- Az időjárás jelentősen befolyásolhatja az építőket, de ennél sokkal nagyobb gond, hogy kötelező volt szállítói finanszírozást kötni a beruházásra, ami azt jelenti, hogy az állam közvetlenül a vállalkozónak fizet. A szerződések mindegyike kész, szabályos, törvényes, a vállalkozó kötelezően előleget igényelt  (így kellett kiírnunk a közbeszerzési eljárást, így nyertek, van fedezetszerződésük a Magyar Államkicstárral), de egyelőre nem kapott még egy fillért sem a kivitelező. Magyar vállalkozó nyert, aki több száz embernek ad munkát. A projektet már minden oldalról ellenőrizték, az országgyűlési képviselő is elmondta, szükséges és minden szabályos. Szűk körben sért néhány egyéni érdeket a beruházás, de a tópartot nem tudjuk elvinni. Biztos, hogy mindenkit sokkolt a terület látványa, engem is, de tudni kell, hogy a kivágott fák tízszeresét fogják kötelezően visszatelepíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!