Fehérvári címer a Himalájában

FMH - A Székesfehérvári Hegymászó Sportklub tagja, Gál László élete első nyolcezer méteres csúcsát hódította meg, mégpedig Erőss Zsolttal közösen.

Házi Péter

 

Információink szerint már az alaptáborban tartózkodik és hamarosan a luklai (Nepál) repülőtér felé indul az Erőss Zsolt, Gál László, Mécs László és Horváth Tibor alkotta mászócsapat, akiket Kollár Lajos segített a csúcstámadásban. A csapatnak az első, május közepi csúcstámadásról a rossz időjárás miatt vissza kellett fordulnia, így  csak a május 21-22-i időpont maradt próbálkozásnak. Mint arról röviden már beszámoltunk, a csúcstámadást Mécs László és Horváth Tibor feladta, ám a műlábbal mászó Erőss Zsoltnak és az élete első, nyolcezer méternél magasabb hegyét megmászó Gál Lászlónak  sikerült feljutnia a 8516 méter magas Lhoce csúcsára.

 

 

Az egyébként Ajkán élő László a hegyen ünnepelte 49. születésnapját, s alig hét évvel ezelőtt, a Székesfehérvári Hegymászó Sportklubban kezdte el a mászást, mostani vállalkozását a fehérvári önkormányzat is támogatta. Laciékkal együtt egy baszk hegymászócsapat is megpróbált aznap feljutni a Lhoce csúcsára, ám őket hegyimentők segítségével kellett lehozni  a hegyről: fagyásokkal ugyan, de szerencsére élve úszták meg a kalandot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!