Fergeteges farsangi salsabál

Székesfehérvár - Egyre népszerűbb a különféle testsúlyleadó sportolási lehetőségeket tánctanulással kiváltani. Elvégre izgalmasabb zenére, mondjuk forró latin ritmusokra, egy jóképű fiú, vagy csinos lány karjában megszabadulni a kilóktól, mint egy pályán körbe-körben futkosva. S ha ráadásul közben még bulizni is lehet, az már végképp maga a Kánaán. Erre jók a salsa-bulik, ezúttal farsangi szerelésben.

Lovász Lilla

 
Működik Fehérváron egy olyan hely, ahol a különböző (hiszen egyre több van) salsa-iskolák táncosai együtt gyakorolhatják az órákon elsajátított lépéseket. Péntekenként gyűlnek össze a hölgyek-urak, egy ideje már a Művészetek (volt Barátság) Házának egykori büféjét kisajátítva a célra. Belépve közéjük kicsit olyan érzése támad az embernek, mintha a múlt század elei bálokat újították volna föl: bárki felkérhet bárkit, a partnert lehet csereberélni, még körtánc is van, ahol a lány minden pördület után újabb fiú előtt találja magát. Épp csak a zene más, nem a bécsi keringőt játssza a nagyzenekar, hanem kubai dallamok szólnak a laptopból. Ám, ahogy annak idején minden naptári ünnepre rendeztek bált, ma a halloweent, a mikulást, a farsangot teszik különlegessé a szervezők.

A klubjellegűen működő latin bulikon mindig sokan gyűlnek össze, ám a farsangi salsabál a szokottnál is több táncost vonzott február 4-én. A parketten cowboyok, papok táncoltak playboy-nyuszikkal, miközben a Harry Potternek öltözött Kiss Gáborral, a salsaklubok egyik szervezőjével beszélgettünk.
- Mindenki szeret jelmezbe öltözni, hiszen így egy kicsit mások lehetünk. Talán épp ezért felszabadultabban táncolunk: a maszk mögé bújva az is levetkőzi a gátlásait, aki egyébként bátortalan.
 

A rajzfilmhős, Frédi álarca mögül bukkant elő Szentes Géza, aki szintén lelkes rendezője a partiknak:
- Lehetőséget szeretnénk biztosítani mindenkinek, aki a salsa szerelmese, hogy kötetlenül, a barátokkal együtt táncoljon egy jót, mutassa meg tudását, esetleg ossza meg másokkal a titkait. Nem az a célunk, hogy megtanítsuk salsázni azt, aki egyáltalán nem tud, hiszen nem vagyunk tánctanárok. De a kezdők bármikor kérhetnek segítséget egy-egy ügyesebb táncostól, senki sem mond majd nemet, az biztos
A következő nagy salsa-bulin erről bárki megbizonyosodhat: február 18-án Bazi nagy latin lagzira várják a táncosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!