Hűtlen kezelés és magánokirat hamisítása - újabb botrány Pátkán

Pátka, Székesfehérvár - Nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, illetve magánokirat-hamisítás vétségének gyanúja miatt indult nyomozás Pátka polgármesterével szemben.

Ármás János

Magánvádlóktól érkezett beadvány a Fejér Megyei Főügyészségre.  Várhomokiné  Rabi Noémi megyei főügyész-helyettes megerősítette szerkesztőségünk információit: feljelentésként értékelik a bejelentéseket, de a bejelentők nevéről nem adhat információt.
A bejelentések szerint Füri Béla polgármester  olyan külterületi ingatlanra igényelt villamos teljesítményt (hét új  betonoszlopot és egy transzformátorállomást) több millió forint értékben, amelynek egy része a saját tulajdonában volt.  A szolgáltatónál fellelhető iratok szerint (állítja a bejelentő) közcélú beruházás címén valósult meg a  közműfejlesztés. A bejelentő állítja, a  polgármester a kért villamos teljesítményt telkek kialakításához igényelte. A község önkormányzatának rendezési terve, illetve az erre épülő helyi építési szabályzat erre a területre nem jelöl ki telekkialakítást. A másik bejelentés (amelyet az ügyészség szintén feljelentésként értékelt)  a pátkai Belmajorral kapcsolatos.  Összefoglalva: az egykori téeszközpontot megvásárolta az önkormányzat, hogy ott faluközpontot, illetve építési telkeket alakít majd ki. A regionális környezetvédelmi hatóság megvizsgálta a területet, ahol jelentős környezetszennyezést talált. (Ezeket a tényeket csak a teljes körű tisztánlátás érdekében közöltük.) Az említett második, feljelentésnek minősített bejelentés szerint a Belmajorban félmillió forint értékben  olyan épület bontására kötött a polgármester nevében Buda József alpolgármester bontási szerződést, amely a földhivatali nyilvántartás szerint már nem  létezett (a polgármester a törlést 2009-ben kérte).  Az épület a mai napig a helyén áll...
A Székesfehérvári Városi Ügyészség részéről Haraszti Natália csoportvezető ügyész által kiadott értesítés szerint  nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, illetve magánokirat-hamisítás vétségének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást, amelynek lefolytatására a székesfehérvári rendőrkapitányság kapott hatáskört. A pátkai történethez tartozik, hogy Visi Szilárd volt jegyző, akit hivatalvesztéssel távolított el az elöljáróság, magánindítványban, tehát magánvádlóként a teljes képviselő-testületet feljelentette, mivel a fegyelmi eljátás tényeit önkormányzati levélben közölték a faluban.

 pátkai Belmajorban még áll az az épület, amelynek elbontásáért fizettek  ugyanitt komoly környezetszennyezés nyomai láthatók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!