Ingyenes parkolás, nyitva tartás, egyéb tudnivalók az ünnepre

FMH - Szenteste és karácsonyi két napja alatt, illetve szilveszterkor valamint az új év első napján és közbeeső időszakban is másként közlekedhetnek a megyében a buszok. A menetrendről és az egyházi alkalmakról is tájékozódhat.

Lukács Károly

Január 3-áig díjmentes lesz a parkolás a város zónás parkolási rendszerében. Ebben az időszakban nem működnek a parkolóautomaták. A hagyományos díjmentes időszak célja, hogy a belvárosi vásárlást, illetve a rokonok látogatását segítse az önkormányzat. Ez idő alatt se lehet behajtani a történelmi belvárosba, amely kiemelt parkolási zónának számít, csak a külön engedéllyel rendelkezők autója mehet be. Jó tudni: a 2010-re megváltott parkolóbérletek érvényessége január 31-én lejár.

Pénteken általában a szombati nyitva tartás érvényes az üzletekben. Szenteste alkalmával mindenki vegye figyelembe, hogy az üzletek és vendéglátóhelyek korábban zárhatnak! A hét végén az ünnepi nyitva tartás érvényes.

BUSZKÖZLEKEDÉS

December 24-én, pénteken Székesfehérváron az Alba Volán szombati menetrend szerint közlekedteti járatait. Az utolsó buszok 16 órakor indulnak a külső végállomásokról. A hét végén a munkaszüneti napra vonatkozó menetrend lesz érvényben. A várhatóan csökkenő utasforgalomra való tekintettel egyes helyi és távolsági buszjáratok nem közlekednek.

A helyi, helyközi buszmenetrend ide kattintva érhető el!

EGYHÁZAK

Római katolikus
Pénteken éjféli szentmise a bazilikában. Celebrálja: Spányi Antal megyés püspök.
Szombaton 10.30-kor karácsonyi szentmise a bazilikában.
Vasárnap a Szent Család ünnepén minden plébánián ünnepi mise lesz, amelyen a család éve programsorozatot is ismertetik a hívekkel.

Református
Pénteken 15 órától a Széchenyi, a Batthyány és a Budai úti gyülekezetben is lesz ünnepi istentisztelet. Utóbbiban este 22 órától is tartanak ünnepi hálaadást.
Holnap 8 órától a Széchenyi utcában, 9 órakor a Maroshegyen, 10 órától a Széchenyi, illetve a Budai úti gyülekezetben, 14 órától Börgöndön, 17 órától a Gyülekezeti Központban tartanak karácsony napi istentiszteletet.
Karácsony másnapján 8.30-kor a Széchenyi utcában, 9 órától Maroshegyen, 10 órától a Széchenyi, illetve a Budai úti templomban tartanak ünnepi istentiszteletet. Mindkét napon lehetőség van úrvacsora vételére is a szertartás befejezése után.

HIRDETÉSFELADÁS

A Fejér Megyei Hírlapba legközelebb hirdetést feladni december 27-én lehet. Jövő hétfőtől csütörtökig 8 és 17 óra között fogadják munkatársaink a hirdetéseiket. December 31-én, pénteken, és az azt követő hét végén a hirdetésfeladás szünetel. 2011. január 3-ától a szokásos nyitva tartás szerint állunk a hirdetők rendelkezésére.

SZÍNHÁZ

A Vörösmarty Színházban december 29-30-án Joe Masteroff: Kabaré című musicalét játsszák 19 órakor. December 31-én ugyanez az előadás 17 órakor kezdődik. Az új év első előadása január 4-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!