Irodalmi vetélkedő - József Attila előtt tisztelegtek a középiskolások

Székesfehérvár - 21. alkalommal rendezték meg idén a Költőnk és kora című irodalmi vetélkedőt, pénteken A Szabadművelődés Házában.

Kajdi Erika


A verseny témája József Attila életműve, kora, irodalomtörténeti jelentősége volt. A megmérettetés három fordulós, amiből az első egy internetes játék keretein belül zajlott. A tanulók négyfős csapatokkal nevezhettek, s a legjobb 18 innen került tovább a mostani elődöntőbe, ahonnan a legügyesebb hat vehet részt az április 11-i döntőn.  A versenyfeladatok között irodalmi és kortörténeti, valamint verselemzési feladatok is szerepeltek.  A résztvevők  között volt a sárbogárdi Fejér Megyei Petőfi Sándor Gimnázium és Szakközépiskola is. Tőlük Marekkel Dávid, Retter Alexandra, Megyeri Enikő és Ertvein Brigitta alkotott egy csapatot, akik  elmondták, hogy magyar szakos tanárnőjük ajánlotta nekik a versenyt, s a  tagok közül ketten emelt szintű magyarosok, így nem volt számukra kérdés, hogy próbára tegyék-e tudásukat. A nyertesek közé jutott a dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola két csapata, a móri Táncsics Mihály Gimnázium, a már említett sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium és Szakközépiskola, és a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!