Iszapömlés - Jótékonysági estet szervez a megye és a város

Székesfehérvár - A Vörösmarty Színház ad otthont annak a gálaestnek, melynek bevételét a vörösiszap-katasztrófa elszenvedői kapják.

Házi Péter

Fejér Szikrák - a remény fényei - ezt a címet viseli a november 2-i gálaest, mely a megyei és a városi közgyűlés valamint a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség kezdeményezésére jön létre azzal a céllal, hogy a szomszédos megyénkben bekövetkezett katasztrófa károsultjainak segítsen minden résztvevő. Mint Vargha Tamás, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, az est szereplői, a színművészek és más közreműködők ingyen vállalták a fellépést, s aki jegyet vesz a rendezvényre, nemes célt segít. A megyei közgyűlés egy számlát is nyit, ahová a települések utalhatják felajánlásaikat. Cser-Palkovics András hozzátette, a város csütörtöki alakuló ülésén szintén előterjeszt egy segélyszámla nyitásáról szóló javaslatot, melyre a város kétmillió forintot helyez el, erre várják a további felajánlásokat. A város azt is megvizsgálja, hogy az esetlegesen üres kollégiumi szobákba elhelyezhetőek-e ideiglenesen az iszapömlés károsultjai.

Temesvári Balázs, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője maga is Veszprém megyei, így barátai révén közelebbről is szembesült a valósággal. Nem véletlen hát, hogy a KDRFÜ munkatársai a helyszínen segítenek. Temesvári Balázs szerint meg kell vizsgálni, hogy a 2011-2013 közti akciótervben miként lehetne forrást biztosítani az ilyen esetleges katasztrófák megelőzésére.

Cikkeink az iszapkatasztrófáról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!