Kardiológiai napok Fehérváron

Székesfehérvár - A diabétesz kitüntetett helyen szerepel annak a rangos szakmai rendezvénynek a programjában, amelyet ma és holnap rendeznek a megyeszékhelyen.

Hajnal Csilla

Az első fehérvári kardiológiai napok főszervezője Tóth László, a  Szent György kórház kardiológiai osztályának vezető főorvosa. Tőle tudjuk, hogy a rendezvényre a szakma elismert tekintélyei jönnek előadóként. A résztvevő szak- és háziorvosok várhatóan mintegy 250-en érkeztek a Novotel szállodába délelőtt, s arról tanácskoztak, merre tart ma a kardiológia, hogyan változtak/változnak a terápiás módszerek, milyen új gyógyszerek léteznek a világban. Bár ezek drágák, s talán egyelőre még nincsenek jelen a napi gyakorlatban, a kollégákat fel kell készíteni arra, mi lehet, mi lesz a jövő - hangsúlyozta Tóth  főorvos, aki azt is elmondta: a Magyar Kardiológusok Társasága gyógyszerterápiás munkacsoportjának nyilvános ülésén a hazánkban is több százezer embert érintő  diabétesz a központi a téma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!