Kerékpározni hívjuk minden olvasónkat

Sukoró - Hagyományteremtő szándékkal szervezi meg lapunk október 8-ára az I. Hírlap bringatúrát. A Velencei-tó körüli, nemrégiben átadott kerékpárút kiváló helyszín, ide invitáljuk olvasóinkat.

Lovász Lilla

Szipola Antal, a Vitál Club Sportegyesület elnöke szintén készül a részvételre.
- Kerékpárosként bátran mondhatom, mindenki örül a gyönyörű útvonalnak, annak, hogy mostantól nem kényszerül az autóforgalomban tekerni, aki körül szeretné kerekezni a Velencei-tavat - mondja Szipola Antal, akivel éppen tóparti  kerékpározás közben találkoztunk.


-  Amióta átadták az új kerékpárutat, többször is megtettem a távot, így azt hiszem, a 8-ai Hírlap-bringatúrán nem lesz izomlázam... Elsősorban azoknak ajánlom ezt az útvonalat, akik szeretnének egy napot kellemesen, sportosan eltölteni a szabadban. Családosoknak, a kerékpáros kirándulásokat kedvelőknek kiváló alkalom lesz ez a bringatúra.
- Nem a gyorsaság  a lényeg, így bárki elindulhat majd a kerekezőkkel, aki szereti nyeregben tölteni a szabadidejét. A Vitál Club egyesület tagjai is készülnek a túrára, mégpedig családostul:
- Az ilyen programokkal végre a gyerekeket is el lehet mozdítani a tévé, a számítógép képernyője elől, ezért is tartom nagyon fontosnak a kezdeményezést - mondja Szipola. Hozzáteszi, a túra jó alkalom lesz,  hogy felmérjék, milyen karbantartási munkálatokra van szükség a régebbi, illetve a nemrégiben átadott szakaszokon.
 - Az Agárd-Dinnyés közti, régi szakasz felújítása igen aktuális lenne. Ám a pár hónapja elkészült részeket szintén igyekszik a természet visszahódítani magának. Megfelelő összefogással ezen könnyen lehetne segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!