Két órára félbeszakadt a 14. Csókakői Várjáték

Csókakő - Bő két órára félbeszakadtak a 14. Csókakői Várjátékok délután, mert a székesfehérvári katasztrófavédelem és a rendőrség több hiányosságot is talált a helyszíni ellenőrzés során. Egy ideig az is bizonytalan volt, hogy folytatódhat-e a rendezvény.

Szabó Zoltán


A katasztrófavédelem már a péntek esti Republic-koncertet sem engedélyezte a vár tövében, az erről szóló határozatot péntek délután személyesen kézbesítették az önkormányzatnak. A koncertet végül mégis megtartották, szerencsére baj nem történt. Fűrész György polgármester a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta, hogy valóban nem felelt meg mindenben az előírásoknak a program előzetes bejelentése, és a várjátékoknál is találtak hiányosságokat, de szerinte a hasonló rendezvényekre vonatkozó jogszabály túlságosan bonyolult és szigorú, az értelmezése és végrehajtása sem könnyű. A fehérvári katasztrófavédelem helyszínen tartózkodó szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett a hatályos belügyminiszteri rendeletre hivatkozott, és hangsúlyozta, az emberek biztonsága érdekében végeznek ellenőrzést. Ami a helyszínen elterjedt vélekedésekkel szemben nem csak Csókakőt érintette, máshol is végeztek vizsgálatot. Megjelenésük tehát nem célzottan e településnek szólt. Azt cáfolta, és a polgármester sem tartja valószínűnek, hogy mindez azért történt, mert néhányan ma megjelentek a Horthy-szobornál. Délután négykor felszállt a füst, a várjátékok folytatódtak. Lovagok tartottak bemutatót, hagyományőrzők adtak műsort, és elismeréseket is átadtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!