Körözött férfit fogtak - valótlan adatokkal kötött szerződést, kifosztotta főbérlőjét

Székesfehérvár – Hat elfogatóparancs volt érvényben az ellen a férfi ellen, akit hangoskodás miatt igazoltattak egy lakóházban. Az évek óta körözött ember most börtönbe került.

feol.hu

Csendháborítás miatt kértek intézkedést hétfőn éjjel egy székesfehérvári Ősz utcai lakóházba – közölte kedden R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

A hangoskodás egy kilencedik emeleti lakásban történt, ahol a bejelentésre érkező járőrök egy férfit igazoltattak. Kiderült, hogy a férfit a Veszprém Megyei Bíróság BV csoportja három, e mellett a Veszprémi Városi Bíróság egy, valamint a Veszprémi és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság is egy-egy ügy miatt körözi. Összesen hat élő elfogató parancs volt vele szemben érvényben lopás, csalás, jogtalan elsajátítás miatt.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy 2009-es csalásos ügy végére nem tudott pontot tenni épp amiatt, hogy a férfit nem találták. Akkoriban egy ismerősével lakást béreltek a Szedreskerti lakónegyedben, majd távozásukkor magukkal vitték a főbérlő több holmiját. A most elfogott férfi akkor valótlan adatokkal szerződést kötött egy műsorszolgáltatóval, ami alapján a szolgáltató átadott részére egy 40.000 forint értékű konvertert. A férfi a szolgáltatási díjakat nem fizette, a szolgáltatót magatartásával tévedésbe ejtette. Múlt év nyarán társát szintén elfogató parancs alapján fogták el.

A hétfőn elfogott férfit börtönbe szállították – tudtuk meg a szóvivőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!