Labdarúgó Magyar Kupa: egy meccs dönt a legjobb 16 közé jutásról

FMH - Kialakult a labdarúgó Magyar Kupa legjobb 32 csapatának a mezőnye. Egyre élesedik hát a helyzet. Ma Fejér megye két együttese is pályára lép majd.

Silye Sándor

A sorozat eljutott addig, amikor már a legjobb 16 közé jutás a cél, és ezen  a ponton csatlakoztak az MK küzdelmeihez az első osztályú csapatok.  Így a Videoton FC is negyedik fordulóban lép pályára. A Vidi ellenfele az NB II-es Tatabánya lesz, amely feljutási álmokat dédelget. A szomszédos megyeszékhely legénységében több egykori Videoton-játékos szerepel, többek közt Móri, Sitku, Milanovic és Izing.  Érdekesség, hogy a Tatabánya új tulajdonosa néhány hónapja az a Mészáros Lőrinc, aki a Puskás Akadémia elnöke, így nem is meglepő, hogy a Vidi NB II-es csapatától Tatabányára került a korábbi csapatkapitány Móri Tamás,  a bajnokcsapat két játékosa, Milanovic illetve Izing. A Videoton PFLA  NB II-es legénysége  a bajnokságban már találkozott a mai ellenféllel, és  Felcsúton 3-1-es vereséget szenvedett a Tatabányától. Ez volt az a mérkőzés, amelyen Király Patrik letette a névjegyét a Vidiben a 40 méteres bombagóllal.  Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, ha a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik. Amennyiben a hosszabbítás után is egyenlő az állás, akkor a továbbjutás büntetőkkel dől el. 

A Csákvár a Pécs együttesét látja vendégül. Az NB III-ban vitézkedő  csapat az előző MK-körben a Bp. Honvéd Akadémia NB II-es csapatát fogadta és búcsúztatta 2-1-re, még eggyel korábban pedig a Ferencváros II-t ütötte el a továbbjutástól 3-0-al.
- Az esélytelenek nyugalmával, de nem feltartott kézzel  lépünk a pályára, hiszen ezen a meccsen csak a Pécsnek lehet veszíteni valója.  Ha nem sikerül nyernünk, akkor sem leszünk csalódottak, mert szép sorozatot zárhatunk le. A Pécs az esélyesebb, kérdés, a várhatóan nehéz talajhoz ki alkalmazkodik majd jobban, ki bírja erővel tovább, miképpen tudjuk lezárni a területeket a várható pécsi rohamok  elől - mondta Nyigri Richárd, az Aquital-Publo Csákvár csapatának az edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!