Lakástüzek tomboltak Fejérben

<b>Székesfehérvár, Pákozd</b> - Az óév utolsó napján Pákozdon egy, az újév első napján Fehérváron két ház gyulladt ki. Az egyik fehérvári épületből két hajléktalan került kórházba.

feol.hu

Még 2008. december 31-én történt, hogy 22 óra után Pákozdon tűz ütött ki egy Honvéd utcai házban. A nádtetős épületben - melyben a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nem laktak - a tetőszerkezet kapott lángra. Oltás közben beszakadt a tető, a tűzoltók az utómunkálatokkal reggel 4 órára végeztek.

A tűzoltók egy része még javában dolgozott Pákozdon, amikor január elsején, egy óra után bejelentés érkezett, hogy Fehérváron, a Privigyei utcában társasház tetőszerkezete ég. 

Az itthon lévő tűzoltók így a Veszprém megyei Pétfürdőről kértek segítséget az oltáshoz. Itt reggel 5 óra után végeztek az utómunkálatokkal.

Csütörtök délután Fehérváron, a vidámparki tónál mintegy százan korcsolyáztak. A kicsit távolabb lévő Szedres dűlő ekkor szinte kihalt volt.

A 14-es számú ház előtt sétálva az üszkös ablakok tűntek fel. Itt volt a tűzoltók harmadik bevetése: a házban hajléktalanok húzták meg magukat, a tűzben ágy és ruhaneműk égtek. 

A közeli utcából egy férfi és egy nő alakja tűnt fel. Kormos a kezünk - szabadkoztak mindketten, s elmondták: miután csütörtök délelőtt kimenekültek az égő házból, a kórházba vitték őket kivizsgálásra, nincs-e füstmérgezésük. 

A vérvétel szerint szerencsére nincs mérgezés  mondta a férfi. A hölgy sírva tette hozzá, hogy a tűzben odaveszett mindenük: irataik, a kis pénzük. 

- Nem maradt egy kabátom sem - suttogta, s ujjait tördelve, levegőt fújva a kezére, melegíteni próbálta azt...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!