Legyünk egymás számára ajándékok! Csaba atya adventi üzenete

"Földi létünk talán egyik legfontosabb célja, hogy ünnepet szervezhessünk magunknak, és egymásnak. Életünk apróbb győzelmeit közösen, együtt meg kell ünnepelnünk. Az ünnepek erősítik hitünket, összetartozásunkat, közösségünket.” - vallja Böjte Csaba ferences szerzetes.

feol.hu

Karácsonykor a dévai otthonból is hazalátogatnak a gyerekek szüleikhez, egy ilyen szívet melengető látogatásról mesél Csaba atya. Hiába a dévai otthon kellemes  környezete, a finom vacsora, az ünnepség, a gyermekek gondolkodás nélkül szüleik mellett döntenek, a hideg, bútorozatlan garázst választják, s szeretnék a szentestét otthon tölteni...

Nem a lim-lomok fontosak életünkben, hanem az,  hogy legyen kihez hozzábújni - mondja  Csaba atya. Jézus önmagát adta nekünk, nem lim-lomokkal készült. Próbáljunk meg magunkból ajándékot kovácsolni! Vigyünk fényt családunk életébe! - üzeni Csaba atya.

Csaba atya üzenetét ide kattintva nézhetik meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!