Lezárt utak az árvíz miatt, forgalomkorlátozások

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Katasztrófavédelemmel és a Vízügyi Hatóságokkal szorosan együttműködve a Dunántúli folyók illetve patakok áradása miatt több útszakaszt is lezárt a vízátfolyások miatt.

feol.hu

Lezárt utak:

- a Pinkamindszent és Pinkamindszenti határátkelő közötti útszakaszt,

- a Rönök és Csörötnek összekötőutat, illetve

- a Vasszentmihály és Csörötnek közötti alsóbbrendű utat. Csörötnek települést a 8-as főút felől még nem lehet megközelíteni. A lehetséges kerülőút a 8-as út felöl Rábafüzesen át Szentgotthárd felől,

- a Rátót és Csörötnek összekötő utat, ezért Rábagyarmat települést még nem lehet közúton megközelíteni, 

- a Csákánydoroszló és Ivánc közötti összekötő utat Csákánydoroszlótól a halogyi elágazásig, emiatt Ivánc, Hegyhátszentmárton és Felsőmarác csak Őriszentpéter vagy Viszák felől érhető el,

- a Csákánydoroszló - Halogy összekötő utat, Halogy csak a 86-os főút felől érhető el. 

- Körmenden a 8-as és a 86-os főút között a Rába hídon átvezető bekötőúti szakaszt, terelőút a 8-as és a 86-os főút.  

Az 1-es főúton Tata és Almásfüzitő között kátyúznak, a hétvégéig jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 4-es főúton Ceglédnél az útpadkát kaszálják, lassan haladó munkagép okoz útszűkületet. Szolnok elkerülő szakaszán megszüntetik a nyomvályús szakaszokat. A 92-es km-nél csak egy sáv járható, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 6-os főúton Tolna közelében aszfaltoznak, Kakasdnál és Bonyhádnál a burkolatot javítják, napközben jelzőőrös irányításra készüljenek.

A 12-es főúton Verőce és Szob között több helyen, az útpadkán dolgoznak, az esti órákig sávlezárás lassítja a haladást.

A 33-as főúton Hortobágyon, a 72-es és a 74-es km között útépítők dolgoznak. A félpályás lezárásnál nappal jelzőőrök, éjszaka jelzőlámpa segíti az áthaladást. Debrecen bevezető szakaszán a 106-os km-nél szintén útépítés miatt kell lassítani és útszűkületen áthaladni.

A 46-os főúton Mezőtúron, a 23-as km-ben lévő vasúti átjárót felújítják, emiatt lezárták. A forgalmat július 7-ig terelőútra irányították át.  Szintén a főúton Gyomaendrődnél, átépítés miatt lezárták a Hármas-Körös hidat. A 36-os és a 41-es km között a járművek kiépített terelőúton haladhatnak.

Az 52-es főúton Solt és Dunaföldvár között felújítják a Kis-Duna feletti hidat. Az 59-es km-nél csak egy sáv járható jelzőlámpás irányítással. A hídon a 7,5 t súlykorlátozás illetve a 2,5 m szélességkorlátozás továbbra is érvényben van. Az ennél nagyobb tehergépjárművek a dunaújvárosi Pentele híd felé kerülhetnek.

Az 55-ös főúton felújítják a bajai Nagy-Duna hidat. Késő őszig az egyik konzolon, váltakozó irányban haladhat át a forgalom, jelzőlámpás irányítással.

A 84-es főúton Sopronban a 121-es és a 123-as km között csomópontot építenek, a főutat lezárták, a fogalmat a városon keresztül terelik.

Forrás: Magyar Közút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!