Macskajaj-szelidítő trükkök

<b>FMH</b> - A másnaposság ellen máig nincs klinikailag tesztelt orvosság, pedig keveseknek adatik meg, hogy az év utolsó éjszakáját alkoholfogyasztás nélkül vészeljék át. Eláruljuk: a kutyaharapás szőrivel módszer generációról generációra szálló átverés csupán...

feol.hu

Vannak jól bevált, mindenki előtt ismert praktikák arra az esetre, ha súlyosabb következmények nélkül akarjuk megúszni a szilvesztert. Kőbe vésett alapszabály, hogy ne keverjük a különböző alkoholos italokat, üres gyomorra ne vedeljünk szeszt, de gyógyszerre se igyunk, mert annak csúnya vége lehet.
 
A gyomor megóvása például jelentős bástya lehet a gyors alkoholfelszívódás elleni harcban… A zsíros ételek meggátolják a felszívódást, bár igaz, akinek már van valamilyen gyomorbetegsége, azoknak nem érdemes éppen ezen a napon kísérletezni.
 
A patikákban azonban felfedezhetünk olyan tejszerű, fehér színű italokat - például a sárkánytej -, amelyek bevonják a gyomor belső felületét, így óvják is, nem mellesleg pedig gátolják az alkohol felszívódását
 
Ugyanilyen szerepet tölthet be a tejföl is, a kovászos uborka azonban savassága miatt nem segít a beteg gyomornak – találhatunk újabb tuti tippet az interneten keresgélve.
 
A szakemberek szerint a kutyaharapást szőrével trükk inkább csak népi hiedelem, valójában nem segít a másnaposságon.
 
Ha felébredtünk, legjobb egy bőséges reggelivel indítani! A kávét inkább hagyjuk ki. A friss gyümölcs, a korpakészítmények és az ásványvíz kitűnően pótolják az elvesztett ásványi anyagokat és vitaminokat. Napközben együnk C-vitamint, multivitamint, brokkolit, karfiolt, illetve sok cukrot, csokit. Tévhit, hogy a koplalás segít a másnaposság gyógyításában.
 
Ajánlott meginni fél liter hideg eredeti gyümölcslevet, leginkább körtét, ananászt vagy almát, de a paradicsomlé sem rossz. A valódi gyümölcslé összetevői révén jól bontja a szervezetbe hirtelen bekerült káros anyagokat. Emellé még legalább másfél liter szénsavmentes ásványvizet is igyunk meg. A "profik" az ásványvizet sok jéggel keverik.
 
Ezután, ha megtehetjük, pihenjünk egy fél órát, hogy a méregtelenítéshez a kívánt folyamatok beinduljanak.
 
És még valami: szilveszterkor különösen oda kell figyelni azokra, akik mértéktelenül isznak, az alkoholmérgezésnek ugyanis igen súlyos hatásai lehetnek. A beteg elveszíti az eszméletét, szívritmus zavarai lehetnek, és az egész szervezet működése megváltozik.
Szintén veszélyt jelent, hogy alkoholmérgezés esetén a garatreflex is felmondja a szolgálatot. Ezért mit a mérgezett ember kihány, az gyakran a tüdejébe mehet, és fulladást okozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!