Matók Ádám: öregbíteni a város hírnevét

Sajtótájékoztatót tartott kedden a fehérvári Tobak Team Hungary, amelyen bemutatkozott az I. osztályú rali-bajnokságban induló Matók Ádám, Szabó K. Tián páros.

Kerkai Attila

Nagy valószínűséggel az idei első osztályú mezőny legfiatalabb pilótája lesz az országos rali-bajnokságban a 22 éves fehérvári pilóta, Matók Ádám, akinek a rutinos, egyben az ország talán legjobb navigátora, Szabó K. Tián lesz a társa a hazai és a nemzetközi versenyeken. A  fehérvári Tobak Team Hungary párosa, és az őket menedzselő kommunikációs ügynökség - a profi ökölvívó világbajnok Erdei Madár Zsolt menedzserei , Pálfai Károly és Ferencz Róbert a keddi sajtótájékoztatón mutatkoztak  be, ismertették a célkitűzéseiket  a média és a meghívottak előtt. Így azt, hogy a csapatsportágak sikerei miatt a  Bajnokok Városának nevezett  Fehérváron, győzelmekkel szeretnék a technikai  sportágat, a ralit újból elismerté tenni.

Ahogy az a várost képviselő  Mészáros Attila önkormányzati képviselő, ifjúsági tamácsnoktól elhangzott a tájékoztató elején:  Fehérvár a csapatsportágakban a  Bajnokok Városa, de a technikai sport, a rali is fontos, főleg, ha ilyen céltudatos és tehetséges pilótáról van szó, mint Matók Ádám. Mert a páros célja egyértelmű: mindig, minden versenyen a  lehető legjobb teljesítményt nyújtani, s ha lehet, a dobogó tetején ünnepelni. De miért is a rali Ádám esetében?  Kisgyerekként előbb cselgáncsozott, majd barátaival, a később jégkorongos Kóger Danival és Hegyi Ádámmal együtt  motokrosszozott, s már akkor élvezettel terelte a gépet.  Ám  ahogy cseperedett, egyre inkább édesapja és annak barátai: Tobak Zoltán és Vinoczai Attila örök hobbija, a rali kerítette őt is a hatalmába. Ahogy Ádám fogalmazott: ralis pályafutását ők terelték a     megfelelő irányba, s ezt soha nem felejti el. Az elmúlt két évben Lévai Ferencnek és  szervízcsapatának hathatós segítségével kétszeres amatőr magyar bajnok lett, s azt kinőve az idén már a hazai élvonalban rajtol el. Ádám a kategória magyar bajnoki címével szeretné a város hírnevét tovább öregbíteni, s a fehérvári autósportot újból elismerté tenni. A 32 éves, Hideg Krisztiánnal abszolút magyar bajnok  navigátor, Szabó K. Tián  - aki lényegében már a visszavonulását fontolgatta jó egy éve,  elmondta, hogy Tobak Zoltán hosszú hónapokon át  rágta a fülét: van Fehérváron egy tehetséges pilóta, próbálja ki, üljön be mellé  az autóba. "Végül elmentem, beültem  a gépbe, s alig tettünk meg pár száz métert, azonnal eldöntöttem, hogy igent mondok. Mert száz pilótából egy képes arra, amit Ádám tud a volán mögött. Az autóval együtt hárman vagyunk, s tudom, hogy nagyon gyorsak leszünk. A tapasztalatommal segítem majd abban, hogy Ádám vitathatatlan bajnoka legyen Székesfehérvárnak" - indokolta döntését a  navigátor.
Pálfai a többi között azt is elmondta, hogy tavaly ősszel döntötték el: felkarolják az abszolút  tehetséges pilótát, s a célkitűzések érdekében, minden téren  biztosítják a páros megfelelő hátterét. Nem celebet akarnak faragni a pilótából, nem is arra született, hiszen Ádám minden tekintetben kilóg a mai fiatalok közül.
Így például azzal a saját kezdeményezésével, a "Teljes gázzal a zöldért programmal", amely környezetünk védelméről szól, s amellyel apai nagyapja, az egykori erdőmérnök előtt is szeretne  tisztelegni.

Véradásra buzdító televíziós kampány

A budapesti  Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Nonprofit Kft., rövidítve a Hegyen Mozgalom a közelmúltban véradásra buzdító kampányt indított, több ismert sportoló, így Erdei Zsolt, Pálinger Katalin, Görbicz Anita, Temesvári Andrea, Taróczy Balázs, és a színész Pártos Csilla részvételével. A televíziós csatornákon majd áprilistól látható filmekben, a felkérésre azonnal igent mondó   Ádám is szerepel, a túraautó-világbajnokságon résztvevő Michelisz Norberttel együtt.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!