Megsokszorozta betegei számát a Bicskei Egészségügyi Központ

<b>Bicske</b> - A közmeghallgatáson az is kiderült: a rendelőnek nagy tervei vannak, nappali kórház és egynapos sebészet bevezetését tervezi. Mindehhez azonban pályázati pénz szükséges.

S. Töttő Rita

Az elmúlt öt évben, amióta a város átvette a bicskei rendelőintézetet a megyétől, nagy léptekkel haladtak a fejlesztések a ma már közhasznúként működő  Bicskei Egészségügyi Központban - mondta kedden a Kakas óvodában megrendezett közmeghallgatáson Balogh Gyula igazgató. Ma már a szakrendelések és a szakorvosok sokszorosát tudják felmutatni, s míg 2003-ban 64 ezer volt az ellátottak száma, idén ez a szám 120 ezer volt.
- Ma már nem csak a környékről, hanem távolabbról is jönnek ide betegek - emelte ki az igazgató.  Idén például 2400-an jöttek olyanok, akik nem a közelben laknak.
Balogh Gyula három fő területen álmodott meg fejlesztést. Egyrészt az épület teljes felújítását, másrészt a két új szolgáltatás bevezetését tervezi: a nappali kórházét és az egynapos sebészetét.  Uniós pályázaton jelenleg 400 millió forintot igényelhetnek, melyhez 70 milliós önrész dukál, ebből - árulta el - a földszint és az alagsor felújítását oldhatják meg. Persze azt, hogyan bírálják el a pályázatukat, még nem lehet tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!