Megyei közgyűlés: szétválasztják a posztokat a VVSI-nél

Székesfehérvár - Soron kívüli ülést tartott kedden Fejér Megye Közgyűlése. A legfontosabb bejelentés a Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) Nonprofit Kft. ügyében született.

Lukács Károly

Még az előző közgyűlésen döntöttek a VVSI Kft. jogutód nélküli megszüntetéséről, kedden a szükséges intézkedésekről és a bizottsági tagok megbízásának meghosszabbításáról határoztak. Ennek értelmében július 6-án kezdődik a végelszámolás a megye felé. Vargha Tamás, a közgyűlés elnöke elmondta: szükséges kettéválasztani az ügyvezetői és szakmai igazgatói posztot, ezért az ügyvezető szerepét a végelszámolás idejére Nagy Barnabás, a szakmai vezetést Gyurisán Zsolt látja el.
Módosították az önkormányzat fenntartásában működő Prelúdium Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okiratát, továbbá támogatják a Perczel Mór Szakképző Iskola és Kollégium tanműhelyének felújítását. Az oktatás területén további újdonság, hogy elfogadták a korábban a dunaújvárosi önkormányzat által fenntartott Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társuláshoz történő csatlakozását, ezzel megyei fenntartásúvá téve az intézményt. Elfogadták a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. által a kamatkockázatok kezelésére benyújtott ajánlatot, amely háromlépcsős, fix kamatozást biztosít a vagyon számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!