Mint a béna kacsa - rosszul játszott a listavezető

Paks - Kedden a 25. fordulóval folytatódott tovább az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Az éllovas Vidire a 3. helyezett Paks várt, a rangadón végül a hazai csapat győzött.

Matók János

Ahogy az rangadók előtt a Vidinél már szokás, a piros-kékek húsvét hétfőn ismét a velencei összetartással múlatták az időt, az egyik tóparti szállodában pihentek, várták  nyugodt körülmények között a rájuk váró rangadót. Kedden 15.45-kor szálltak  fel az autóbuszra   a játékosok, s meg sem álltak Paksig, ahol a tabellán 3. helyezettel csaptak össze.
Az exfehérvári Magasföldi  nagypapájának az elhunyta miatt gyásszünettel kezdődött a mérkőzés, amelynek a 6. percében máris vezetéshez jutott a Paks: egy jobb oldali beadás után Magasföldi  fejelte Bartha elé a labdát,  ő pedig 6 méterről a tehetetlen Bozsovics mellett a kapuba lőtt, 1-0.


A korán bekapott gól kissé váratlanul érte a Vidit, nehezen lendült játékba, lassan vette fel a ritmust a piros-kék csapat. De az is igaz:   az idény meglepetéscsapata, a Paks nem is óhajtotta eljátszani az áldozati bárány szerepét. Az első veszélyesnek mondható Vidi-helyzetet a 27. percben Lázártól láthattuk, ám lövését a visszavetődő Csernyánszki hárította. Többet birtokolta ugyan a Vidi a labdát, de nagy veszélyt nem jelentett a paksi kapura. Nem úgy a 40. percben Magasföldi, aki a tétovázó, egymásra váró  védőktől ellopta a labdát, majd  11 méterről kapura lőtt, de Bozsovics szerencsére a helyén volt. A hosszabbításban is izgulhattak a Vidi hívei: egy jobb oldali szöglet után, Sifter  3 méterről a felső lécet találta el. Erős a gyanú,  Mezey Györgynek lehetett némi  mondanivalója a szünetben...
Két poszton is cserélt  a Videoton vezetőedzője, hogy hatékonyabbá tegye a támadójátékot, így Nikolics és Vasziljevics is pályára lépett a folytatásban.  Lett is ennek némi foganatja, hiszen a Vidi a szünet utáni folytatásban beszorította kapuja elé a hazai csapatot, ám a paksi kontrákban is  benne volt a veszély, amikor eljutottak a piros-kékek kapuja elé. Vészesen fogyott az idő, de a majdş 500 Vidi fanatikus még nem örülhetett gólnak. A piros-kékek játéka is egyre inkább görcsössé vált, nyoma sem volt a szellemes, kombinatív játéknak. A 82. percben felcsillant a remény, ám Sándor beadása után Nikolics fejéről fölé szállt a labda. Vereség lett a vége, de pénteken a Kecskemét ellen  lehet ezt feledtetni.

Paksi FC-Videoton FC 1-0 (1-0)

Paks, 2500 néző, V: Szabó Zs.
gólszerző: Bartha (6.) 
sárga lap: Bartha (58.), Magasföldi (88.), illetve Lipták (70.)

Paks:
Csernyánszki - Heffler T., Éger (Csehi 90.), Fiola, Báló - Mészáros I., Sifter - Bartha, Magasföldi, Vayer (Gévay 90.) - Kiss T.

Videoton:
Bozovic - Lázár, Lipták, Vaskó, Andjic (Nikolic a szünetben) - Gosztonyi (Farkas B. 70.), Sándor Gy., Elek, Polonkai (Vasiljevic a szünetben) - Alves, Lencse

Kis Károly:  "Sok hiányzónk volt ezen a mérkőzésen, de akik pályára léptek, azok jól megoldották a feladatot, ezért sem cseréltem menet közben. Nekünk a Ligakupa-győzelem után minden meccset úgy kell felfognunk, mint egy kupameccset. Szervezetten játszottunk, s ennek meg is lett az eredménye."

Mezey György: "Nem  volt ez nehéz mérkőzés, de a védekezésben, az első félidőben elemi egyéni hibákat követtünk el. Azt követően nyolc-tíz emberrel is jól védekezett a Paks, mi viszont a helyzeteket nem tudtuk kihasználni. Gratulálok a Paksnak, az első félidei játéka alapján  megérdemelte a győzelmet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!