Mit vegyek fel? - egy év a nők életéből

FMH - A nők életükből csaknem egy évet, egészen pontosan 287 napot töltenek el azon töprengve, hogy mit is vegyenek fel reggel, vagy hogyan öltözzenek fel egy jeles eseményre - derült ki egy brit felmérésből.

feol.hu


A megfelelő ruha kiválasztása bizony sokszor gondot okoz...
Fotó: Nagy Norbert

A kutatás során 2491 tizenhat és hatvan közötti hölgyet faggattak ki arról, hogy hogyan választja ki különböző alkalmakkor az öltözékét - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.
Mint kiderült, a nők átlagosan 16 percet tipródnak hétköznap reggel a ruhásszekrény előtt, próbálva eldönteni a legütősebb öltözéket. Egy "átlagos" hölgy reggelente kétszer öltözik át, míg megszületik a sorsdöntő elhatározás, s minden második nő esténként egy negyedórácskát töpreng a másnapi viseleten.
Szombat vagy vasárnap reggel két perccel kevesebb, mindösszesen 14 perc szükségeltetik a döntéshez. Amennyiben a szebbik nem képviselői épp vakációznak, akár már tíz perc is elegendő a legmegfelelőbb viselet kiválasztásához, igaz, hogy a nyaralásra szánt ruhatár összekészítése 52 percet emészt fel.
Húsz percig tart, míg a hölgyek eldöntik, mit vegyenek fel a péntek és a szombat esti jelenéshez, s akadnak olyan jeles alkalmak - partik, karácsonyi ünnepségek, estélyek, amikor a döntés megszületése 36 percet vesz igénybe. Számítások szerint átlagosan hat ilyen esemény akad évente, amelyek a nők életéből három és fél napot rabolnak el.
A brit Matalan ruházati cég szóvivője szerint az öltözék közvetlen hatást gyakorol a nők közérzetére.
A ruházat ugyanis egy képet közvetít viselőjéről, s nagyon fontos, hogy a nők kivételesnek érezzék magukat öltözékükben.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!