MSZP-s renitens: Warvasovszky nemet mondott a nyugdíjcsomagra!

FMH - Warvasovszky Tihamér - egyedüli szocialistaként - nemmel szavazott a nyugdíjmódosító csomagra, és tartózkodott az adótörvényekről szóló voksolásnál is. Az MSZP-s képviselő az MTI-nek azt mondta: nem ért egyet a 13. havi nyugdíj eltörlésével és a családi pótlék adó alá vonásával.

feol.hu

Warvasovszky Tihamér a nyugdíjszabályok módosításánál egyértelmű nemmel válszolt a név szerint szavazáson, az adótörvények módosításáról szóló szavazásnál pedig tartózkodott, a parlament honlapján közölt adatok szerint.
- A Fejér Megyei Hírlapban a közelmúltban jelent meg egy velem készített interjú, ott is jeleztem, számomra a városlakók érdekei a legfontosabbak - reagált a politikus lapunk kérdésére. - Az adótörvény esetében nem mindennel értettem egyet, ezért választottam a tartózkodást. A nyugdíjakat is érintő javaslat véleményem szerint negatívan érinti Székesfehérvár nyugdíjasainak jelentős részét, ezért azt nem tudtam támogatni.

A szocialista politikus az MTI-nek elmondta: nem kért felmentést a szavazás alól, mert a frakcióülésen nem tudott részt venni.

A szavazásokról szólva kiemelte: nem tud azonosulni a nyugdíjtörvénnyel, azzal, hogy nyugdíjasoktól, akik döntő többségükben amúgy is rászorultak, már július 1-től elvegyék a 13. havi járandóságukat. Az adócsomagnak több elfogadható eleme is van, de a családi pótlék adó alá vonását nem tudtam támogatni - szögezte le Warvasovszky Tihamér. Hozzátette: azért nem írta alá a Bajnai-csomagot áprilisban, mert szerette volna egyenként ismerni a törvényjavaslatokat, azt, hogy miként hatnak a válság kezelésére, és az országban, illetve a Székesfehérváron élő emberekre.
Arra kérdésre, hogy nem tart-e büntetéstől, Warvasovszky Tihamér azt mondta: 1998-ban lett először polgármester, 2001-ben került a parlamentbe, akkor listáról, majd két választáson egyéniben nyert. 
 "Tiszteletben tartom a frakciófegyelmet, de vannak olyan lépések, amelyekkel nem tudok azonosulni. A városom, a szívem és a meggyőződésem ellen soha nem fogok szavazni" - fogalmazott a szocialista politikus.
A szocialista polgármester áprilisban nem írta alá a Bajnai Gordon tervezett intézkedéseit tartalmazó politikai nyilatkozatot sem. Akkor úgy fogalmazott: támogatásáról biztosítja az új kormányt, de Székesfehérvár felelős polgármestereként nem tudja aláírni a nyilatkozatot.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!