Nyolcvan köbméter tűzifát osztanak szét rászoruló családoknak

Mezőfalva - Jelentős mennyiségű tűzifát hordanak ki Mezőfalván a segítségre szoruló családoknak ezekben a napokban.

Körmendi Erzsébet

Mezőfalva önkormányzata is részt vett a Belügyminisztérium felmérésében, amely megállapította: a településen nagyon sok szociálisan hátrányos helyzetű család él. Nekik  segítenek a most indított tűzifa-osztási programmal. Márok Csaba polgármestertől tudjuk, hogy több mint 1,2 millió forint értékben nyolcvan köbméter tüzelőt osztanak ki, ma kezdték a kiszállításokat. Nemcsak a minisztériumi támogatás példa értékű ebben az akcióban, hanem az összefogás is. A Vadex Zrt. kivágta és összerakta a kuglikat, közmunkásokkal felpakoltatják a teherautókra, a mezőfalvi fuvarosok pedig vállalták a kiszállítást, ami szintén nagy segítség, mert különben a fa beszállításáért köbméterenként 2500 forintot fizethetne az önkormányzat. A polgármester úgy véli, a segítség módja is egyedülálló,  tényleges segítséget jelent a téli hónapokban a családoknak, mert nem pénz, amit esetleg másra  - kocsmára, cigire - lehetnek költeni.
Az önkormányzat szociális bizottságának tagjai döntötték el, hogy ki kaphat a tüzelőből. Információnk szerint ezt a mostani szállítmányt közel nyolcvan család között osztották szét, egy-két köbmétert kapott minden család.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!