Példás összefogással egészségházat avattak Úrhidán

FMH - Az egészségház megépítésével a településközpont felújítása is lendületet vett. Megújult három utcájuk, parkoló készült, a játszóteret és a parkot a nyár elején adják át.

V. Varga József

Ünnepeltek pénteken a faluban: elkészült és felavatták az új egészségügyi központot. A fejlesztéssel megvalósult az önkormányzat egyik fő célkitűzése, a település egészségügyi alapellátásának átalakítása - emelte ki Bognár József polgármester.
Két éve először önálló védőnői, majd önálló háziorvosi körzetet hoztak létre (addig a szomszédos szabadbattyáni körzetekhez tartoztak). A 254 négyzetméteres korszerű egészségházban kapott helyet a háziorvosi és a gyermekorvosi rendelő, valamint a védőnői tanácsadó. A beruházás teljes költségét - 46 millió forintot  - a helyi képviselők 2002 és 2010 között felajánlott tiszteletdíjából fedezték.
A kor követelményeinek mindenben megfelelő létesítményt Törő Gábor, a választókerület országgyűlési képviselője avatta fel, s áldást kért rá Mayer László helyettes esperes, plébános. A központ előtt kapott helyet a falu 1000 éves fennállásának tiszteletére emelt Millenniumi emlékoszlop. A mementó  Rosengart Béla fafaragó munkája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!