Prikkel-ügy: szakértőket hallgattak meg

<b>Székesfehérvár</b> - Még 2006. decemberében tűnt el a Prikkel-házaspár, akiknek holttestét később kiégett kocsijukban találták meg. Az ügy tárgyalása folyamatban van, a bíróságon ma szakértők szólaltak meg.

Kovalcsik Katalin


N. József és fia tárgyalása februárban folytatódik
Fotó: Nagy Norbert

A mezőszilasi Prikkel Tamást és feleségét először eltűnés miatt keresték, majd 2007. januárjában találtak egy kiégett Mercedes terepjárót a faluhoz közeli völgyben, benne két ember összeégett maradványaival. A házaspár 2006. december 29-én tűnt el. A hemogenetikai vizsgálatok megállapították, hogy a házaspár holttestét találták meg. A rendőrség hamarosan őrizetbe vette a mezőszilasi idősebb és ifjabb N. Józsefet. Az ügy tárgyalása már tart egy ideje, a bíróság  ma szakértőket hallgatott meg. Az orvosszakértőtől arra  is választ vártak, hogy  a II. rendű vádlott, idősebb N. József egészségi állapotának függvényében képes volt-e olyan erejű ütéseket mérni a feleségre, néhány perc múlva a férjre, hogy azok a helyszínen, az N. család otthonának udvarán halált okozhattak.  A szakértő válasza erre igenlő volt, bár a holttestek híján csak teóriákat állíthatott fel. A tűzvédelmi szakértő elmondta, hogy a két ember körülbelül fél óra alatt éghetett meg oly  mértékben, ahogy rájuk találtak. A tárgyalás 2009. február  6-án folytatódik. A bírónő az ügyész kérésére az említett völgyben is tart egy helyszíni tárgyalást, ha az idő arra alkalmas lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!