Rosszízű szilveszteri tréfa a tűzoltóknak

Fejér megye - Meglehetősen sok munkát kaptak ezen a szilveszteren a város tűzoltói.

S. Töttő Rita

 Újév reggeléig összesen 21 alkalommal riasztották a tűzoltókat - tudtuk meg a katasztrófavédelem ügyeletén, ahol azonban elmondták azt is, hogy sok volt közülük a téves jelzés, de komoly esetekhez is riasztották a lánglovagokat. Kéménytűz volt például Vereben és Polgárdin. Vereben a kéményből kicsapó lángok a tetőteret és a szigetelés veszélyeztették, de a tűzoltók hosszú munkával szerencsére megakadályozták az átterjedést. Polgárdin pedig a kémény belsejében lerakódott korom égett egy olyan háznál, amely szerencsére nem volt messze a helyi tűzoltóságtól.
Kislángon a polgárdi önkéntes tűzoltók vonultak ki egy fejtetőre borult autóhoz, amelyben egy fő könnyebben sérült. Emellett volt egy rossz szilveszteri tréfa is, ugyanis kiderült, hogy szándékosan megtévesztő jelzést kaptak a tűzoltók Sárkeresztesre, ahol a betelefonáló állítása szerint egy melléképület égett. Nagy erőkkel vonultak ki a fehérvári tűzoltók, ám később kiderült, hogy nem volt semmiféle tűz, s egy fehérvári telefonfülkéből érkezett a hívás szilveszter éjjelén. Amikor egyébként több tűzhöz is menniük kellett még: Székesfehérváron, a Béla úton például egy kétszintes lakóépületben egy szoba égett. A hívás hajnali 2 órakor érkezett, s nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók és oltották el a nem túl nagy terjedelmű tüzet. Emellett egy szemetes konténer is égett vasárnap hajnalban 3 órakor, mégpedig a Szedreskerti lakónegyedben. Kulcson pedig, a 6-os úton felborult egy autó, de itt nem kellett a tűzoltóknak közbeavatkozniuk. Bő „termés” volt ez az újesztendő első pillanataiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!