Sikeres volt a Herosz örökbefogadó napja

Székesfehérvár - Közel kisteherautónyi támogatást sikerült összegyűjteni szombaton a Herosz állatmenhely örökbefogadó napján. Szinte mindenki, aki arra járt, adott valamit.

S. Töttő Rita

Csekknek, Jettának és Kiflinek szombaton jó napja volt. Mindhárman a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület Fejér megyei szervezetének állatotthonából érkeztek a menhely két helyszínen is megrendezett szombati örökbefogadó napjára, s mindhármukba „beleszeretett” valaki, aki hazavitte. Azért a többiek sem panaszkodhatnak, a Fressnapfnál és a Baumaxnál is rengeteg simogatást, dicséretet, s nem utolsó sorban adományt kaptak.

- Fantasztikus érzés volt látni, hogy száz emberből kilencvennyolc vásárolt valamit a kutyáknak. Egy kis teherautónyi száraztápot és konzervet, mindenféle nyalánkságot vittünk a nap végén a menhelyre – mondta boldogan az egyik önkéntes, Fent Fruzsina. A táplálék pedig sohasem lehet elég egy olyan menhelyen, mint a Takarodó úti, ahol most is több mint kétszáz kutya, cica várja sorsa jobbra fordulását. Olyanok, akiket embertársaink dobtak az utcára, mert nem vállalták értük a felelősséget.

- Jetta, a kis zsemleszínű tacskó is vélhetően azért került utcára, mert vemhes lett, s így már nem kellett a gazdáinak – mesélte Krepsz Gyöngyi, a menhely vezetője a szerencsésen gazdira találó kiskutya történetét. Jetta, amint Kovács Evelin és Nagy Dávid odament hozzá, azonnal a hátára vágódott, s bájosan elnyújtózott az aszfalton. Persze múltjának nyomai, a hasán lévő vágás ekkor vált láthatóvá.

- Pont ilyen zsemleszínű kis tacsit szeretne a nagymamám. Visszük is hozzá Csórra – mondta Evelin nagy örömmel, pedig, ahogy elárulta, nem is ezért jöttek errefelé. Talán hamarosan a többieknek is lesz esélyük gazdira lelni

Az örökbefogadható állatok fotóit ide kattintva tekintheti meg honlapunkon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!