Sikerült! Az Alcoa FKC nyolc góllal győzött a Debrecen ellen

Székesfehérvár - Öt góllal kellett volna nyernie az Alcoa FKC női kézilabda-csapatának a Debrecen ellen, hogy megelőzze riválisát a tabellán. A lányok szerdán túlteljesítették a tervet, Szikora Melindával az élen.

Matók János

És akkor Szikora Melinda a mennybe ment. Történt mindez az 53. perc környékén, amikor Varsányi hétméteresét hárította. Igen, a mennybe, mert akkor már a hatodik debreceni büntetőt hárította az FKC szinte extázisban védő kapusa a nyolcból. Mert annyit lőhettek a vendégek, amíg a hazaiak hármat, igaz, Triscsuk mindegyiket bevágta. Ha azt vesszük, hogy a fehérváriak végül is nyolc góllal nyertek, s az üdvösséghez öt kellett, akkor elégedettek lehettek a hazai szurkolók. Persze, az örökké homályban marad:mi lett volna, ha Szikora csak egy-két bravúrt mutat be? Természetesen nem csak rajta múlott a hazai győzelem, amelyért az első félidő nagy részében még izgulhattunk. Valahogy nem ment a játék, leginkább a védekezéssel, a visszarendeződéssel voltak problémák, így a 17. percben a vendégek még három góllal, 11-8-ra vezettek. Bálint kiállítása volt a fordulópont, mert a hátrány percek alatt három gólos előnnyé változott. Köszönhetően a többi között Triscsuk és Tilinger gólerős játékának. A kívánt öt gólos különbség - ez kellett, hogy az FKC a tabellán megelőzze a DVSC-t - a 35. percben Tilingernek köszönhetően már meg volt (22-17), ám azt követően ismét szoros lett az állás, kettőre felzárkóztak a vendégek. Akik viszont az idő múlásával kezdtek elfáradni, nem csoda, hiszen nagyon fiatalok, így az utolsó két percben a közönség felállva tapsolt kedvenceinek. Ilyen arányban is megérdemelten győzött az Alcoa FKC. Egy mellékzöngéje azért volt a találkozónak: a középmezőnyben a DVSC, a Békéscsaba és az Alcoa FKC egymás nagy riválisai, ezért is érthetetlen, hogy a szövetség pont egy békéscsabai játékvezetői párosra bízta a mérkőzést.Végül is, nem hibáztak, csak hát a sportszerűség ugye...

Alcoa FKC-DVSC-Fórum 36-28 (18-15)

Köfém Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.

Alcoa FKC: SZIKORA - Niksics, Nikcsevics 3, Horváth, TILINGER 11, TRISCSUK 12/3, VASZARI 5, csere: Becséri, Kuhinkó 2, Lelkes, RÁDL 2, Maruscsec 1. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

DVSC-Fórum: Makai - VARSÁNYI 8/2, Karalyos 4, DAKOS 3, Kudor 2, Siska 4, Kazai 3, csere: Király (kapus), Bálint 2, Szilágyi, Karnik Sz., Slakta 2. Vezetőedző: Köstner Vilmos.

Hétméteres: 3/3, ill. 8/2. Kiállítás: 6, ill. 10 perc.

Az eredmény alakulása, 5. perc: 3-2, 13.: 7-8, 17.: 8-11, 22.: 11-11, 25.: 14-12, 35.: 22-17, 40.: 23-21, 44.: 27-23, 50.: 30-25, 54.: 33-27.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!