Sokkoló és kés a betörő trió autójában

FMH - Három férfi tört be az elmúlt éjszaka egy fehérvári szerszámüzletbe, ahonnan elektromos kézi szerszámokat loptak el. A rendőrök pár óra leforgása alatt kézre kerítették őket, s meglett az áru is.

feol.hu

A keddre virradó éjszaka 01 óra 50 perckor telefonált be a rendőrségre a Halesz Park mellett lévő társasház biztonsági őre, hogy három férfi betört a lakópark alatti szerszámüzletbe, ahonnan három dobozt vittek el, és a park mellett található csatorna felé futnak - tudatta kedden Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

A bejelentést követően perceken belül a helyszínre érkezett több rendőrautó, majd a járőrök elkezdték átfésülni a parkot és annak környékét. Az akció során két férfire figyeltek föl, akik a csatorna felől a Budai útra szaladtak ki. A rendőrök azonnal ellenőrizték őket, igazoltatásuk során pedig tapasztalták, hogy a két férfi ruhája vizes, cipője sáros. A közelben parkoló gépkocsijuk alatt egy fekete táskát találtak, amiben egy sokkolóra és egy késre bukkantak. Az autóban két vipera tárolására alkalmas üres tok volt, illetve egy váltás ruha. A rendőrök a talált tárgyakat lefoglalták, akárcsak azt a három elektromos kézi szerszámot, amit nem sokkal később a csatorna közelében találták meg. A rendőrök egy jármű alá dobva ráleltek arra a hátizsákra is, amelyben az elkövetéskor használt eszközök, illetve pulóverek voltak.

A 25 és a 24 éves tatai férfiakat a rendőrök előállították a fehérvári kapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Harmadik, 25 éves, szintén tatai társuk hajnalban önként adta fel magát, miután megtudta, hogy a rendőrök nagy erőkkel keresik. A nyomozók őt is gyanúsítottként hallgatták ki.   

A büntetőeljáráson túl a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök miatt még szabálysértési eljárás is indult velük szemben - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!