Sorozatbetörőket fogtak Dunaújvárosban - lakások, üzletek voltak a célpontban

FMH - Öt megyében tevékenykedett az a betörőcsapat, amelynek tagjait a minap fogták el a dunaújvárosi rendőrök. A tettesek lakásokból, boltokból loptak nem kevés tárgyat, árut jelentős kárt okozva.

feol.hu

Amint az a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből kiderül, az elmúlt időszakban Dunaújvárosban több hengerzár-törés módszerével elkövetett lakásbetörés borzolta a lakosok kedélyét. A dunaújvárosi rendőrök a módszereket is elemezve végül egy bűnügyi portyázás alkalmával kerítették kézre a tetteseket. Augusztus 18-ra virradóra Dunaújvárosban feltűnt egy gyanús gépkocsi, amiből három személy szállt ki, az egyiküknél nagyobb méretű táska volt. Az autótól gyalogosan indultak tovább.

A bűnügyi szolgálat követni kezdte a szóban forgó személyeket. Eközben a helyszín közelébe egy rendőrautó is érkezett, a csoport ezt észlelve kettévált, tagjai futásnak eredtek, a rendőrök pedig üldözőbe vették őket. A hajsza során egy Bocskai utcai lakáshoz értek, ahova az elkövetők bemenekültek, itt fogtak el két férfit és egy nőt.

Az általuk használt gépkocsiból és a személyektől is számos bűncselekményből származó tárgy, valamint a további házkutatások során rengeteg olyan műszaki cikk, ékszer, háztartási gép, tárgy került elő, amelyek az elkövetők elmondása szerint dunaújvárosi és más városokban elkövetett lakás-és üzletbetörésekből származtak – tartalmazza a közlemény.

A három elkövető kihallgatása során elismerte, hogy elfogásukat megelőzően egy rácalmási üzletbe is betörtek, ahonnan élelmiszereket, italokat, dohányárut, kávégépet loptak több, mint 400.000 forint értékben. Az eltulajdonított tárgyak kivétel nélkül megkerültek, a sértett hiánytalanul visszakapta azokat.

A gyanúsítottak több - az elmúlt időszakban Dunaújvárosban elkövetett - üzlet és lakásbetörést ismertek el. Válogatás nélkül vittek el ékszereket, műszaki cikkeket, készpénzt, ruhákat, parfümöket.
A nyomozás eddigi adatai alapján öt Dunaújvárosban és egy Rácalmáson elkövetett betöréssel gyanúsíthatók, az összes lopási érték több millió forint, az elkövetőknél mintegy 160 tételt foglaltak le  nyomozók. Az eltulajdonított tárgyak közül megkerült több számítógép, nyomtató, mobiltelefon, házimozi-rendszer, monitor, italok, háztartási gépek, ékszerek.

Ám ez nem minden, a kihallgatások során ugyanis egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a gyanúsítottak tevékenységi köre túlnyúlik Dunaújvároson, de még a megyén is.  Az elkövetők Dunaújvároson és Rácalmáson kívül Budapesten, Kecskeméten, Pakson, Szekszárdon, Székesfehérváron és Balatonmáriafürdőn több bűncselekmény elkövetését is elismerték. Célpontjaik leginkább lakások és üzletek voltak. Az elkövetők közül a két férfi büntetett előéletű. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, a nyomozók a férfiak előzetes letartóztatását indítványozták..

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!