Sorozatos lemondások - fogy a megyei SZDSZ

FMH - Az SZDSZ Fejér megyei választmányának elnöke, Hajdú Éva Emese lemondott tisztségéről és szünetelteti tagságát, s utóbbit teszi Csapó Csilla alpolgármester is.

Klecska Ernő


Csapó Csilla fehérvári alpolgármester (állva) is szünetelteti tagságát az SZDSZ-ben
Fotó: FMH-archív 

A párt vezető politikusával egy időben pénteken a Szabad Demokraták Szövetsége fehérvári alpolgármestere, Csapó Csilla is bejelentette párttagsága szüneteltetését.  Lapunk információi szerint ugyanezt a lépést megtette a velencei szervezet vezetője is. Az országos tisztújítás óta több mértékadó helyi  szabad demokrata kilépett az SZDSZ-ből  és számosan csatlakoztak az új elnök, Retkes Attila kirohanásai ellen indított internetes aláírásgyűjtő ívekhez is.
 
- Ahogy a legutóbbi taggyűlésen bejelentettem, én is szeretném megerősíteni, hogy tagsági viszonyomat a Szabad Demokraták Szövetségében szüneteltetni kívánom - közölte Csapó Csilla.  - Én nem vagyok a pártnak 20 éve tagja, tagsági viszonyom csupán röpke két és fél évre tekint vissza. Elkötelezettségem azonban mindig is a konzervatív liberális irányvonalhoz és értékrendhez kötődött, kötődik. Ebben hiszek ma is.  Az SZDSZ az utóbbi hónapokban messze eltávolodott ettől és olyan politikai irányvonalat és stílust képvisel, amellyel én sem politikusként, sem egyszerű, halandó emberként azonosulni nem tudok. Továbbra is hiszek viszont a toleranciában, az emberi méltóságban, a gazdasági liberalizmusban, azaz a gazdasági fejlődés fontosságában, az ezt elősegíteni kívánó reformok szükségszerűségében és nem utolsó sorban hiszek a demokráciában, az emberek józan tenni akarásában, racionalitásában - tette hozzá.
Lapunk úgy tudja: a megyei választmány elnökének és több tagjának lemondása miatt nehéz lesz a tisztújítás, hiszen gyakorlatilag nem maradtak elegen a határozatképeséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!