Színházjavítás bankgaranciából

Székesfehérvár - A színházi ajtók, lépcsők, a légtechnika javítását a bankgaranciából végzik el, a további lépéseket bizottság vizsgálja.

Házi Péter

A Vörösmarty Színház felújítása utáni esetleges hibákra 38 millió forintos bankgarancia vonatkozik, melyből elő körben ötmillió forintot hív le az önkormányzat a legsürgősebb javításokra - mondta pénteken a közgyűlést értékelve Warvasovszky Tihamér polgármester. A javítások most a főbejárati, valamint a beltéri  ajtókat, ablakokat, a bizonsági világítást, a légtechnikát és a lépcsők burkolatjavítását érintik. A zárt ülésen  létrehoztak egy, a színház hibáival foglalkozó bizottságot, amely intézkedési tervet készít:  Ha a vizsgálat eredménye úgy indokolja, megtesszük a szükséges jogi lépéseket - mondta a polgármester. Gál Péter (Jobbik) pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a hibalistán szereplő javítások összköltsége majdnem félmilliárd forint. Mint mondta, ennek oka vélelmezhetően az lehet, hogy a felújításnál nem mindenhol a megfelelő minőségű és mennyiségű anyagok kerültek beépítésre, de a vizsgálat után többet tudunk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!