Távozik a Vörösmarty Színház igazgatója, visszavonták megbízatását (frissítve)

Székesfehérvár - A Vörösmarty Színház igazgatója, Vasvári Csaba vezetői megbízatását szerdán visszavonta a városi közgyűlés.

Szabó Zoltán

 

Zárt ülésen indítványozta Cser-Palkovics András polgármester a  képviselő-testületnek, hogy Vasvári Csaba színházigazgató vezetői megbízatását  vonja vissza, tájékoztatta lapunkat Brájer Éva  alpolgármester. Egy ellenszavazattal a közgyűlés igent mondott arra, hogy Vasvári  megbízatása április 27-étől megszűnik. Pikáns ízt  ad a történetnek, hogy  a Mágnás Miska  bársonyszékes bemutatóját április 28-án, premierjét április 29-én tartják. A darabban játszik Vasvári is. Ráadásul információnk szerint most zajlanak a színészi szerződtetések is, a megállapodásokat  április 30-áig meg kell kötni.
Arra a kérdésünkre, hogy miért döntöttek így, az alpolgármester azt válaszolta: elveszett a színház igazgatója  és vezetése iránt bizalom.  Hosszú hónapok történései vezettek idáig. 
A nézőszám  drasztikusan  csökkent a teátrumban, és úgy érzékelték, hogy a színházon, a társulaton belül is meglehetősen feszültté vált a hangulat. Brájer Éva hozzátette:  az önkormányzat humán közszolgálati bizottsága amint lehet, új pályázatot ír ki, hogy minél gyorsabban új vezetője legyen a színháznak.

A városházának a döntés után kiadott közleménye úgy tájékoztat: Vasvári Csaba a társulat tagja marad, színészként továbbra is számítanak közreműködésére. Továbbá közlik: olyan vezetőt akar a város, aki stabilizálja az intézmény működését, az elvesztett nézőket visszaszerzi és szélesebb közönséget vonzó, igényes alkotásokkal a Vörösmarty Színházat ismét a vidéki színjátszás egyik fellegvárává emeli.

 Vasvári Csabát 2008-ban nevezte ki a fehérvári testület a színház élére. Részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!