Temetés a kátyúnál - virágot ültettek a lyukba

Dunaújváros - Hírhedt Vasmű úti kátyúnk különös temetési ceremóniája zajlott tegnap este: olvasóink virágot ültettek a méretes úthiba helyére.

Dunaújvárosi Hírlap

Számtalanszor írtunk már a legendássá vált Vasmű úti kátyúról - hozzászólóink között is indulatokat váltott ki a megoldásra váró úthiba ügye. Spontán szerveződésbe kezdtek olvasóink és egy flash-mob keretében arra buzditottak napok óta, hogy ültessenek virágot a rengeteg bosszúságot okozó kráterbe. Tegnap estére beszélték meg a találkozót.



- A virágföld és a láthatósági mellény már kéznél van, csak a virág hiányzik, amit egy másik kommentelő hozott volna - mondta lapunknak a kora esti találkozó helyszínén az egyik gerillakertész. - A városban számtalan helyre lehetne virágot ültetni, több helyen is hatalmas kátyú éktelenkedik, hasonlóan ehhez - mutatja a tíz centiméter mély Vasmű úti gödröt.

Az úthibát jelző táblát kerülgető autósok közül többen  örömmel vették, hogy a lakosság összefogására végre (fél) megoldás születhet. A honlapunkon szervezett spontán akció végül este nyolc óra után készült el: virág díszíti a legendássá vált kátyút. Kérdés: meddig?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!