Tizenhat hónapja fut a biztosítási pénze után!

Mór - Nagy János még 2009. júliusában szenvedett balesetet a Kert és a Deák Ferenc utca kereszteződésében. Nem az ő hibája volt, a biztosítótól azonban azóta várja pénzét.

Lukács Károly

Az igazságügyi szakértő véleménye szerint a másik fél volt a vétkes, aki lakott területen belül 100 kilométeres sebességgel haladt, és mintegy 80 méterre állt meg az ütközés helyétől. A kereszteződés nehezen belátható, bukkanó is tarkítja az útszakaszt. A panaszos kidugta autója orrát, hogy kilásson, ekkor hajtottak bele nagy sebességgel.
 A baleset okozója 66 ezer forintos bírságot kapott, és kilátásba helyezték jogosítványa öt hónapra való bevonását. A rendőrség utóbbitól eltekintett. - Az igazi probléma akkor kezdődött, amikor hónapok múlva levelet kaptam a biztosítómtól, mely szerint ők nem fizetik meg a káromat - meséli felháborodva a rokkantnyugdíjas Nagy úr.
 Az indoklás: a másik autó E-00-ás, ideiglenes rendszámmal közlekedett, amely az eset előtt két héttel lejárt, így biztosítva sem volt. Az ügy 2009. novemberében a Magyar Biztosítók Szövetségéhez (MABISZ) került át.
 Az Allianz kárfelmérője még augusztusban kiszállt és megállapította: autóm totálkárosra törött. Egy tízéves gépkocsiról van szó, nem érdemes ennyi pénzt rákölteni a felújítására, csak ha a biztosító fizetne - de nem teszik. A legdühítőbb az, hogy 2010-re be kellett fizetnem a kötelező biztosítást a törött autó után, amivel egy métert sem tettem meg vagy másfél éve. Idén novemberben tudtam meg a biztosítómnál: ha vinnék bontási papírt, fél évre kivonathatnám a forgalomból.
A károsult olvasónak egyébként az egész üggyel kapcsolatban panasza van. A rendőrségen először úgy kezelték, mintha ő lenne a vétkes, a biztosító több hónapos átfutási idővel küldi neki a leveleket, az ügyintézőket lehetetlen elérni telefonon.
Nagy úr kétségbeesésében a BÜSZI Biztosítási Szaktanácsadó Kft.-hez fordult segítségért, ők megpróbálnak eljárni a MABISZ-nál, akiknek szüksége lenne a másik gépkocsi törzsadataira. Ügyvéden keresztül megpróbálták felvenni a kapcsolatot a baleset okozójával, sikertelenül: a telefonon előfizető nem kapcsolható, az illetővel nem tudnak tárgyalni. Az esettel kapcsolatban szerettük volna megtudni az Allianz Biztosító álláspontját is, de megkeresésünkre nem válaszoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!