Új jegyzőt választottak Bogárdon

Sárbogárd - A városnál szükségesnek ítélik az új közlekedési rend és koncepció kialakítását, de a takarékosságra való tekintettel az idei évben még nem tudják kidolgoztatni.

V. Varga József

A jegyzői állásra négyen jelentkeztek - két pályázót tartalmi és formai hiányosságok miatt eleve kizártak. Sükösd Tamás polgármester két anyagot terjesztett a grémium elé: a jelenlevő képviselők tíz egyhangú szavazattal a helybéli jogász doktor (aki korábban aljegyzőként már dolgozott a hivatalban), Demeterné Venicz Anita pályázatát támogatták. Sárbogárd új jegyzője letette a hivatali esküt, első munkanapját április 13-án, szerdán kezdi a városházán. A település bűnügyi és közbiztonsági helyzetéről, és a közbiztonság érdekében megtett intézkedésekről Ozsváth Zsolt alezredes, sárbogárdi rendőrkapitány számolt be a testület előtt. Részt vett a pénteki testületi ülésen Simon László dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány.
Huszics Vendel karnagy emlékére a Bogárd-Dal Egyesület emléktáblát kíván elhelyezni a művelődési központ falán: az önkormányzat támogatta szándékukat. A képviselők elfogadták a sárbogárdi napok (hetek) programtervét, az attrakciót most nem pár napra sűrítik, sőt, inkább napi néhány programmal több hétre bővítik május 14-e és június 25-e között.

Az előző jegyző felmentéséről ide kattintva olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!