Új telephely, lehetőség a kutatás-fejlesztésre

Székesfehérvár - Néhány hónap alatt épült fel a Seawing Kft. üzemcsarnoka. A telephelyfejlesztésre nyert pályázati támogatás közel százmillió forint, amit 2009 októberében kaptak meg.

Miskei Anita


Szerdán ünnepélyes keretek között adták át a Seawing Kft. új telephelyét, melyet részben pályázati forrásból valósítottak meg. Pálffy Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, korábbi terveikben szerepelt egy új, nagyobb telephely kialakítása, eddig ugyanis megoldatlan volt a raktározás, gyártás és a telephely egy helyen működtetése. Megjegyezte, 2009 júniusában nyújtották be pályázatukat a fejlesztésre, s 2009 októberében, éppen akkor, amikor a cég húsz éves lett, kaptak hírt nyertes pályázatukról.
- A sikeres pályázat nagy lendületet adott, a közel 100 millió forintos támogatásból, önerőből és hitelből létrejött beruházás néhány hónap alatt elkészült - mondta az ügyvezető igazgató. Hozzátette, a jövőben nem csak a logisztikai feladatokat végezhetik egy helyen, de a társaság követheti azt az utat, melyet választott. - A biztonságtechnika területén tevékenykedünk, az innovációk, fejlesztések eddig is nagy hangsúlyt kaptak cégünk életében. Az új telephelyen nem csak a dolgozói állomány létszámát tudjuk bővíteni a jelenlegi negyvenről hetven főre, de lehetőségünk lesz a kutatás-fejlesztésre is. A beruházás eredményeként létrejövő infrastruktúrával, így például a tesztlaborok létrehozásával jelentősen megnő a kutatás-fejlesztési tevékenységünk, s annak hatékonysága. Továbbá az oktatások, tárgyalások és a bemutatók feltételei is megfelelőbbé váltak a beruházás által - mondta Pálffy Zoltán. Az ügyvezető igazgató végül hozzátette, célkitűzéseik között szerepel  az internetes és kommunikációs technikák további fejlesztése.
Egyébként a  város gazdasági jelentőségét mutatja, hogy egyre több cég szeretné az innovációs tevékenységét, azon belül kutatás-fejlesztési tevékenységét a megyeszékhelyen megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!