Ünnep, Váradi Eszter Sáráék életének új főszereplőjével

FMH - Különleges a mostani karácsony a Vörösmarty Színház művésze, Váradi Eszter Sára és párja, Csontos Balázs számára. Az idén már hármasban készülnek az ünnepre: novemberben ugyanis megszületett kisfiuk, Marci...

Gábor Gina

Augusztusban még szerepelt  a Pelikán Udvarban Váradi Eszter Sára,  aki színészbarátaival fergeteges operettestet készített. Ő írta meg a  történetet is, amire a népszerű operettslágereket fel lehetett fűzni. A nyári produkcióban régi kedves partnerével, Keller Jánossal alkottak párt.  Eszter Sára úgy érezte, az örömteli állapotot nem lehet és nincs is értelme titkolni - ezért beleírta a történetbe. Így aztán ők ketten olyan szerelmespárt formáltak meg, akiknél láthatóan kissé előbb jön a baba, minthogy a kapcsolatukat hivatalosan felvállalták volna...

- Magam is meglepődtem azon, hogy mennyire jól viselem a terhességet: még émelygést sem éreztem... Boldogságos várakozással teltek a hónapok. Abban a nyári előadásban rengeteget táncoltam, énekeltem, ezért a pocakom láttán akadtak, akik kételkedtek. A férjem az előadás  szünetében hallotta, hogy egy csoport vitatkozik: vajon tényleg babát várok-e vagy  csak ki vagyok tömve? - meséli nevetve a színésznő, aki még a lecsófesztiválon is fellépett. De az utolsó időszakban már a nagy találkozásra  koncentrált. Csontos Marcell november 4-én, háromkilósan érkezett.  
- Azért nem történik mindig, minden úgy, ahogyan az ember eltervezi - meséli Eszter Sára. - Én  szerettem volna hagyományos módon úton szülni. Ám Marci farfekvéses baba volt: sokáig próbáltam hatni rá,  hogy forduljon meg, de hiába. Az orvosom  igen tapasztalt szakember: ő azt mondta, annak nyomós oka lehet, ha a baba nem fordul meg. Ezért úgy döntött,  még a szülés megindulása előtt császármetszéssel segíti a világra. Ez volt a szerencse: mert az én kicsi mazsolám nyakán háromszor tekeredett meg a köldökzsinór! Lemaradtam ugyan a természetes  szülés élményéről,  de hála az égnek és az orvos tapasztalatának, minden a legjobban alakult. A műtét után én  is gyorsan gyógyultam: segített az akaraterőm, meg a táncosmúlt, a korábbi sok mozgás is, mert amint engedték, már fel is keltem, hogy gondoskodjak a babáról.

Ők ketten Marcival azóta  hét hete  folyamatosan ismerkednek. A színésznő azt meséli: most ő is megtapasztalta, amit eddig a barátnőitől hallott. Az első pár hét valóban  kemény, hiszen  állandó szolgálatot jelent. Újdonsült mamaként nem kevés lelki terhet jelent, hogy  mostantól egy  védtelen,  kiszolgáltatott pici emberért  kell felelősséget vállalni. Eszter Sára azt mondja,  aggódó, lelkiismeretes anyaként  azt  volt a legnehezebb megszoknia, hogy a sírás nem feltétlenül jelent  tragédiát. Soha nem hitte volna, de most már tényleg  képes megkülönböztetni, mikor, mit jelent Marci sírása: éhes-e vagy babusgatásra vágyik:
- A kezdeti szorongást felváltotta az a hihetetlen öröm, hogy mostantól itt vagyunk egymásnak. Boldogság látni, ahogy napról napra fejlődik, ahogyan rettenetesen kíváncsian nézegeti, felfedezi a világot, és ránk mosolyog  mi pedig ettől elolvadunk...
Eszter Sárának  sokat segít az édesanyja, de bármikor felhívhatja  a sógornőjét, Zakariás Éva  színésznőt, aki két gyerek mamájaként bátorító SMS-ekkel, telefonokkal biztatta, és sok babaholmival is ellátta. A férj,  Csontos Balázs  - aki nemrég a fehérvári Vörösmarty Színháztól átigazolt a  budapesti Vígszínházhoz, ahol vezető  világítás-tervezőként dolgozik  - bár nagyon elfoglalt, de igyekszik minden szabad percét a családdal tölteni. Az együttlétre végre az ünnepek alatt is lesz idő. 

- Évek óta nagyon vártam már ezt a pillanatot: mindig úgy gondoltam, a családi karácsony gyerek nélkül nem lehet teljes - mondja erről a színésznő.  Évekig a húgom volt a gyerek, aki 11 évvel fiatalabb nálam. De ma már ő is egyetemet végzett ifjú hölgy... Most, hogy Marci végre  megérkezett, különleges lesz az ünnep. Szentestére évek óta eljön hozzánk a családom: a szüleim, a húgomék, együtt vacsorázunk. Meg is beszéltük, hogy az idén tényleg az együttléten legyen a hangsúly, hiszen  közhelynek tűnik, de én őszintén így érzem  a legnagyobb ajándékot, Marcit már megkaptuk. A családi hagyomány szerint a sógornőmnél,  Zakariás Évánál ünneplünk a férjem szüleivel, akik Fehérváron élnek.
Eszter Sára szentestére lázasan készül a hagyományos családi menüvel: az orjaleves náluk elmaradhatatlan. Évekkel ezelőtt pedig kipróbált egy  receptet: a  baconnal, aszalt szilvával töltött, mézes szósszal tálalt, pikáns csirkének óriási sikere lett, így a családi ünnepeken ez lett a nyerő étel. De persze, a hal nélkül sem telhet el a karácsony.
Eszter Sára életét most teljesen kitölti az anyaság: de azt mondja, hazugság volna állítania, hogy nem gondol a színházra, hiszen az életét Marci születéséig  a szereplés, a színpadi feladatok, s az ezzel járó életforma határozta meg. Keller Jánossal, állandó partnerével tartja a kapcsolatot, tudja, mi történik a teátrumban, milyen bemutatókra készülnek. Talán tavasztól  lesz módja feladatot is vállalni  hiszen számíthat Marci fehérvári és budapesti nagymamájára egyaránt , de minden attól függ, mi a jó a babának, hiszen ebben a történetben ő a főszereplő... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!