Velencei-tó Kapuja - Helyén van a hídszerkezet

Velence - November végéig az időjárás nem hátráltatta a Velencei-tó Kapuja beruházás munkálatait. A területen befejezték a terepmunkákat, lefektették az alapvezetékeket.

Kovalcsik Katalin

Az építési területen még tilos  a mászkálás, de a két partot összekötő gyalogos híd már áll, ha még nincs is teljesen befejezve. A Velencei-tó Kapuja   beruházás kivitelezése az enyhe időjárásnak köszönhetően  jól alakult november végéig. Az egyes projektelemekhez szükséges terepmunkákat befejezték, a korzóépület  gépészeti és villamossági alapvezetékeit  lefektették.  A tulajdonképpeni alapozás elkészült,  decemberben elkezdődött az új parkolók térkövezése. Amennyiben januárban  az időjárás lehetővé teszi a munkák folytatását, elkezdődnek a mélyépítési munkálatok - a víz-, szennyvíz-  és csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése -, valamint folytatják az alaplemez betonozását. Ha fagymentes lesz az idő,  február elejére már a korzóépület főfalai is emelkedhetnek. 
A tervek szerint   a közművek mellett  a kikötősétány,  a termálfürdőhöz kapcsolódó  sétányok kialakítása  a legközelebbi feladat. A tavaszi hónapokban kezdik az építkezéssel egyidőben a parkosítást. A majdani fedett korzót már alapozzák, tavaszra marad a panoráma sétány megvalósítása, majd hozzálátnak a felső korzó, az ehhez kapcsolódó szolgáltatóház építéséhez.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!